• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

‘Tilki Selim’ Habip Kanat sayesinde yakalandı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan’ın, uyuşturucu çetesini kolladığı iddiasıyla ifadesinin alındığı, İstanbul’da geçen hafta gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonunda, sürpriz bir tanık ortaya çıktı.

Tam 32 yıl polis muhabirliği yapan, emekli gazeteci Ahmet Akpak, “Emin Aslan’ı çete lideri olduğu gerekçesi ile tutuklanan Habip Kanat’la ben tanıştırdım. Ardından Habip Kanat, polise çalıştı, birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalattı. Tilki Selim lakabı ile tanınan Selim Gezer’i, Habip Kanat yakalattı” dedi.

2 milyon dolar istemiş

Ahmet Akpak, Habip Kanat’la 2001’de Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nde tanışmalarını şöyle anlattı: “Habip Kanat, Gasp-Cinayet ve Oto Masası’na geldi. Bulgaristan’da, ‘Tilki Selim’ lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Selim Gezer, Kanat’ı kaçırmış. Ailesinden 2 milyon dolar fidye istemişler. Bir yolunu bulan Kanat canını kurtarmış ve Türkiye’ye gelmiş. Selim Gezer’den şikayetçi olmak için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelmişler.”
Daha sonra büroya çelik yelek hediye eden Habib Kanat’ın şikayetini kendisi ve Aydınlık Dergisi’nin haber yaptığını belirten Ahmet Akpak, haber üzerine dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın, Emin Arslan’a olayın üzerine gitmesi talimatı verdiğini söyledi. Akpak, talimatı alan Emin Aslan’ın da kendisini aradığını belirterek, “Bana konu hakkında bilgimi sordu. Ben de Habip Kanat’ı kendisine getirebileceğimi söyledim. Bir kaç gün sonra Kanat’ı Ankara’ya Arslan’ın yanına götürdüm. O günden sonra benim bildiğim kadarı ile Habip Kanat, emniyete çalışmaya başladı” dedi.

Cezaevinde öldürürler

Bir süre sonra, Habip Kanat’ı öldürmeye çalıştığını iddia ettiği ‘Tilki Selim’ lakaplı Selim Gezer’in adamları ile yakalandığını belirten Akpak, birçok uyuşturucu çetesinin çökmesini sağladığını savunduğu Habip Kanat’la ilgili şu iddialarda bulundu:
“Habip Kanat’ın sabıkası yok. Bulgaristan’dan arandığı da doğru değil. Habip Kanat ile Doçent Hüseyin Işık arasındaki ilişki de benim bildiğim kadarı ile bir alacak ilişkisi. Hüseyin Rıza Işık’ın Habip’e 250 bin dolar borcu vardı. Polis şu anda, Tarık Ümit’e ne yaptıysa, Habip Kanat’a da aynısını yapıyor. Habip Kanat’ı cezaevine göndermek öldürtmek demektir.”

2 milyarlık ‘zehir’ ele geçmişti

İSTANBUL Narkotik polisi, geçen hafta Tuzla ve Pendik’teki operasyonlarda, piyasa değeri 2 milyar TL olan uyuşturucu hammadesi 3 ton amfatamin ile 30 ton kimyasal madde ele geçirdi. Uyuşturucu çetesinin lideri olduğu gerekçesi ile Habip Kanat ve bir dönem emniyetin bilirkişiliğini de yapan Doçent Hüseyin Rıza Işık da dahil 9 kişi tutuklandı. Şebekeyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile Ankara’da görev yapan iki emniyet müdürünün de ifadeleri alındı. Üç emniyet görevlisi, “uyuşturucu şebekesi ile işbirliği içinde oldukları ve olası operasyonları engelledikleri” iddasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkele emniyetçilerin tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Emin Arslan, Habip Kanat’la 2001’den beri süren ilişkisini, muhbir-emniyetçi ilişkisi olarak değerlendirmişti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim