• BIST 9565.02
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Tilbe Şenyürek: Namağlup devam edeceğimizden şüphem yok

Tilbe Şenyürek: Namağlup devam edeceğimizden şüphem yok
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın genç oyuncularından Tilbe Şenyürek, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacakları Romanya ve İsrail...

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın genç oyuncularından Tilbe Şenyürek, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacakları Romanya ve İsrail maçlarını kazanacaklarını iddia etti.

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Romanya'nın Cluj şehrinde A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oynayacağı Romanya ve İsrail maçları öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) internet sitesinden İbrahim Kalkan'ın sorularını cevapladı. Takım olarak çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Tilbe Şenyürek, bu maçların favorisinin Türkiye olduğunu iddia ederek, "'Namağlup devam edeceğimizden şüphem yok.'" dedi.

Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde önlerindeki iki kritik mücadeleyle ilgili yaptıkları hazırlık kampını değerlendirerek konuşmasına başlayan Tilbe Şenyürek, Romanya ve İsrail maçları ile İstanbul kampıyla ilgili olarak, "İlk iki maçımızda iyi galibiyetler aldık. İsrail'i daha önceki karşılaşmadan tanıyoruz. Ama Romanya ile ilk kez karşılaşacağız. Toplantılarımızda Romanya'yı inceliyoruz. Biraz zorlu bir rakip, çok hareketliler. Hızlı hücumlar olsun, kullandıkları şut pozisyonları olsun. Yüzdeli oynayan bir ekip. O yüzden biraz sıkı çalışıyoruz. İsrail ve Bosna Hersek'e göre daha güçlü bir rakip olarak görüyoruz. Nevriye Abla, Birsel Abla ve Lara'nın yokluğunda biraz daha sıkı çalışmamız gerekiyor. Yine 2'de 2 yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

Kadın Basketbol Milli Takımı Baş antrenörü Aziz Akkaya ile Botaş altyapısında oynadığı yıllardan beri tanıştığının hatırlatılması ve A Milli Takım'da yeniden bir araya gelmesinin nasıl bir duygu olduğunun sorulması üzerine ise Tilbe Şenyürek, "2013-2014 sezonunda çok genç yaşta birlikte çalıştık. O zamanlar çok süre alamıyordum. Hücumda ve savunmada ne tarz bir basketbol istediğini biliyorum. Ona göre antrenman yapıyorum. Aziz Abi zaten A Milli Takımımızdaki oyuncuların büyük kısmıyla daha önce çalışmış. O yüzden birbirimizi tanıyoruz. Bir sıkıntı çekmiyoruz ve mutluyum." diye cevap verdi.

Milli takımın önemli ablalarının kadroda olmaması ve çok genç bir jenerasyonla mücadelenin getirecekleriyle ilgili bir soru üzerine ise Tilbe Şenyürek, "Son zamanlarda her yıl artışa geçen bir kadro var. Ablalarımız bunun altyapısını oluşturdu. Onlar bıraktığı zaman yerine bizler geçeceğiz. Yabancı sayısı arttığı için tecrübeli oyuncularımızın süre aldığı kadar süre alan bir jenerasyon değiliz. Ben Botaş'ta gayet iyi süreler alıyorum. Ama burada süre almayan bir sürü arkadaşımız var. Biz burada bir tempo yakalamak istiyoruz. Dediğim gibi yabancı sayısı azalmadığı sürece başarıyı geciktirecek. Ama ben kendi jenerasyonuma güveniyorum. Çok yetenekli oyuncular geliyor. Ablalarımızın ardından büyük başarılar yakalamak istiyoruz. Sonuçta milli formayı taşıyoruz ve mücadelemiz de bunun için." cevabını verdi.

Romanya ve İsrail ile deplasmanda oynamanın avantaj ve dezavantajıyla ilgili ise Tilbe Şenyürek, "Kampta onların maçlarını izlerken bir taraftar desteği olduğunu gördük. Ama tabii ki Ankara seyircimiz gibi, Türk taraftarı gibi olamaz. Deplasmana giden takımın her zaman bir dezavantajı olur. Bizim 2'de 2 yaparak namağlup devam edeceğimizden şüphem yok. Grup liderliği açısından zorlanacağımızı sanmıyorum." yorumunda bulundu.

Tilbe Şenyürek: Namağlup devam edeceğimizden şüphem yok

Tilbe Şenyürek: Namağlup devam edeceğimizden şüphem yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim