• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

TİKA’nın Desteğiyle Arnavutluk’ta 23 Nisan Kutlaması

TİKA’nın Desteğiyle Arnavutluk’ta 23 Nisan Kutlaması
Arnavutluk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Zallher Mustafa Kemal Atatürk Okulu'nda TİKA'nın desteğiyle, öğrenci ve öğretmenlerin...

Arnavutluk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Zallher Mustafa Kemal Atatürk Okulu'nda TİKA'nın desteğiyle, öğrenci ve öğretmenlerin katımı ile bir etkinlik düzenlendi.

Program, Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Program Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, T.C. Tiran Askeri Ataşesi Kurmay Albay Bayram Taşçı, Yunus Emre Kültür Merkezi Tiran Müdürü Salih Gültekin ve Zallher Mustafa Kemal Atatürk Okulu müdürü XhemalLozi "nin katılımı ile gerçekleşti. Okul müdürü Lozi, Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek okulun isminin Mustafa Kemal Atatürk olmasının önemine değindi ve Türkiye'den destek talebinde bulunduklarını belirtti.

TİKA Tiran Program Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada ilk çocuk bayramı olması nedeniyle büyük bir önem taşıdığını, çocukların her gününün bir bayram sevinci içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Çetin, Arnavutluk'ta, Mustafa Kemal Atatürk ismini taşıyan 4 okul bulunduğunu bunlardan en büyüğü olan Vlora Mustafa Kemal Atatürk Lisesi'nin tadilatının 2015 yılında tamamlandığını, çocukların daha iyi bir ortamda eğitim almaları için Zallher Mustafa Kemal Atatürk Okulu'nun ise bu sene itibariyle tadilatının yapılacağı müjdesini verdi.

Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, çocukların geleceğin temelleri olduğunu ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu günü Zallher Mustafa Kemal Atatürk Okulu'ndaki çocuklarla geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şarkılar, şiirler ve Elbasan'dan getirilen folklor ekibinin oyunları ile devam eden etkinlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye konulu resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ve okula hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim