• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

TİKA’dan Pakistan’da Temiz Su Temininde Sürdürülebilir Çözüm

TİKA’dan Pakistan’da Temiz Su Temininde Sürdürülebilir Çözüm
Pakistan'ın Hayberpaktuna Eyaleti Lakimarvat ilçesinin Ghazni Khel köyünde bin haneye su sağlayan atıl su kuyusui Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı...

Pakistan'ın Hayberpaktuna Eyaleti Lakimarvat ilçesinin Ghazni Khel köyünde bin haneye su sağlayan atıl su kuyusui Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın sağladığı güneş enerji sitemi ile yeniden su pompalamaya başladı.

TİKA, Pakistan'da faaliyetlerine gerçekleştirdiği projelerle devam ediyor. Bu kapsamda Pakistan'ın Hayberpaktuna Eyaletinin Lakimarvat ilçesinin Ghazni Khel köyünde bin haneye su sağlayan atıl su kuyusu TİKA'nın sağladığı güneş enerji sitemi ile yeniden su pompalamaya başladı. 250 metre derinliğindeki su kuyusundan şebeke cereyanının yetersizliği nedeniyle verim alınamıyordu. Türkiye Peşaver Fahri Başkonsolosu Selim Seyfullah Han'ın girişimi ile TİKA'nın Pakistan Ofisi tarafından sağlanan 23 bin vatlık güneş panelleri ve yüksek verimli su pompasının montajının ardından su kuyusu şebekeye saatte 22 metre küp su pompalar hale geldi. Lakimarvat Belediye Başkanı İşfak Ahmed açılış töreninde yaptığı konuşmada TİKA'ya ve Türk ulusuna bölgeye olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hayberpaktuna Eyaleti sık sık terör saldırıları ile gündeme gelen bir bölge olma özelliği taşıyor. Afganistan ile sınır olması nedeni ile bazen saldırılar Afgan tarafından organize edilebiliyor. Ayrıca teröre karşı düzenlenen operasyon sonucunda bu bölgedeki 1 milyondan fazla kişi evlerinden oldu. Bu kişilerden binlercesi her hafta yeniden evlerine dönüyor ve hayatlarını yeniden kurabilmeleri için Pakistan hükümeti ve uluslararası toplum tarafından büyük çaba sarf ediliyor. TİKA bu çabalara da destek veriyor.

TİKA’dan Pakistan’da Temiz Su Temininde Sürdürülebilir Çözüm

TİKA’dan Pakistan’da Temiz Su Temininde Sürdürülebilir Çözüm

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim