• BIST 9530.47
  • Altın 2470.868
  • Dolar 32.4789
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

TİKA’dan Nepal’deki Arakanlı Müslümanlara Gıda Ve Malzeme Desteği

TİKA’dan Nepal’deki Arakanlı Müslümanlara Gıda Ve Malzeme Desteği
Myanmar'dan Hindistan'a, Hindistan'dan Bangladeş'e, Bangladeş'ten Nepal'e zorlu bir yolculuk sonrası ulaşan ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Arakanlılara...

Myanmar'dan Hindistan'a, Hindistan'dan Bangladeş'e, Bangladeş'ten Nepal'e zorlu bir yolculuk sonrası ulaşan ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Arakanlılara Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.

TİKA, Arakanlı Müslümanlara yönelik projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Myanmar'dan Hindistan'a, Hindistan'dan Bangladeş'e, Bangladeş'ten Nepal'e zorlu bir yolculuk sonrası ulaşan ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Arakanlılara TİKA tarafından gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.

2012 yılında Arakan'daki evlerinden ayrılarak Nepal'e yerleşen Arakanlılar, Katmandu'da kiraladıkları evlerde hayatlarını devam ettiriyorlar. Başkent Katmandu'ya 30 km mesafede bulunan Kapan bölgesinde geçici olarak kiraladıkları bir arsa üzerinde, kendi imkanları ile yapımına başladıkları bambu evlerde yaşamayı planlayan ve hiçbir gelir kaynağı bulunmayan aileler, mülteci statüsü edinemediklerinden dolayı uluslararası yardım kuruluşlarından destek alamıyorlar. Bu çerçevede yerel sivil toplum örgütlerinin kısıtlı destekleriyle hayatta kalmaya çalışıyorlar.

Arakanlı Müslümanları yerlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit eden TİKA, Nepal'de bulunan çalışma heyeti eliyle, ihtiyaçların karşılanmasına yönelik ailelere gıda ve malzeme desteğinde bulundu. TİKA, altyapıdan yoksun bulunan bir mahallede son derece olumsuz koşullarda barınma imkanları sağlamaya çalışan ailelerin ve beraberindeki çocukların, daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını temin amacıyla da gerekli çalışmaları başlattı.

TİKA’dan Nepal’deki Arakanlı Müslümanlara Gıda Ve Malzeme Desteği

TİKA’dan Nepal’deki Arakanlı Müslümanlara Gıda Ve Malzeme Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim