• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

TİKA’dan Kamerun’a ambulans desteği

TİKA’dan Kamerun’a ambulans desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun Sağlık Bakanlığına 2 adet tam donanımlı ambulans desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun Sağlık Bakanlığına 2 adet tam donanımlı ambulans desteğinde bulunuldu. Ambulanslar Kamerun Sağlık Bakanı Andre Mama Fouda'nın katıldığı törenle yetkililere teslim edildi.

TİKA, faaliyet coğrafyasında gerçekleştirdiği sağlık projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kamerun'da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kamerun Sağlık Bakanlığına 2 adet tam donanımlı ambulans desteğinde bulunuldu. Kamerun Sağlık Bakanlığının gerçekleştirdiği talep çerçevesinde TİKA tarafından temin edilen iki adet tam donanımlı ambulans gerçekleştirilen tören ile Kamerun Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Başkent Yaounde'de bulunan Kamerun Sağlık Bakanlığı binasında gerçekleştirilen törene Kamerun Sağlık Bakanı Andre Mama Fouda, Kamerun Spor ve Beden Eğitimi Bakanı Pierre Ismaël Bidoung Kpwatt, Yaounde Büyükelçisi Hüsnü Murat Ülkü ile TİKA ve Kamerun Sağlık Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Törende açıklamalarda Kamerun Sağlık Bakanı Mama Fouda, sağlık alanındaki işbirliği faaliyetleri ve temin edilen ambulanslar için Türkiye ve TİKA'ya şükranlarını sunarken, ambulansların iç donanımlarının ortaya çıkabilecek her türlü acil duruma cevap verme kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Kamerun Sağlık Bakanı Fouda, önümüzdeki ay Kamerun'da gerçekleştirilecek Afrika Kadınlar Futbol Şampiyonası öncesi gerçekleştirilen bu desteğin önemine dikkat çekerek, temin edilen ambulansların turnuva bünyesinde Kamerun'un sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Kamerun Sağlık Bakanı Mama Fouda ayrıca, önümüzdeki dönemde Türkiye ile sağlık alanındaki işbirliğinin daha da arttırılmasını temenni ettiğini ifade etti.

Yaounde Büyükelçisi Ülkü ise, Türkiye'nin Kamerun ile sürdürdüğü işbirliği faaliyetlerinin her alanda devam edeceğinin altını çizerek, 2014 yılında Kamerun'da faaliyet göstermeye başlayan TİKA Program Koordinasyon Ofisi aracılığıyla, Türkiye ve Kamerun'un birçok kurumu arasında tecrübe paylaşımı ve kapasite inşaatı alanındaki faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.

Temin edilen ambulanslar ilk olarak önümüzdeki ay Kamerun'da gerçekleştirilecek Afrika Kadınlar Futbol Şampiyonası çerçevesinde kullanılacak. Turnuva sonrasında ise, ambulanslar Kamerun'un Boko Haram teröründen en çok etkilenen bölgesi olan Kuzey Uç Eyaletinde, Kamerun Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde hizmete sunulacak.

TİKA’dan Kamerun’a ambulans desteği

TİKA’dan Kamerun’a ambulans desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim