• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

TİKA’dan Guyana’ya Tarım Alanında Destek

TİKA’dan Guyana’ya Tarım Alanında Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Guyana'nın başkenti Georgetown'a yaklaşık bir buçuk saat mesafede bulunan Mahaicony...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Guyana'nın başkenti Georgetown'a yaklaşık bir buçuk saat mesafede bulunan Mahaicony bölgesindeki Tarımsal Kalkınma Kurumu'na araç desteğinde bulunuldu.

Guyana'da Mahaicony bölgesinde, Mahaicony Nehri'nden kaynaklanan sel baskınlarından dolayı gerekli tedbirlerin alınması kapsamında 1 adet mini yükleyici, 1 adet traktör ve römork Guyana Tarımsal Kalkınma Kurumu'na düzenlenen törenle teslim edildi.

Teslim törenine Guyana Tarım Bakanlığı Genel Sekreteri George Jervis, Tarımsal Kalkınma Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenneth Sealey, Tarımsal Kalkınma Kurumu Müdürü Aubrey Charles, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Tarım Bakanlığı temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Daire Başkanı Berkan Bazarcı ve TİKA yetkilileri katıldı.

Tarımsal Kalkınma Kurum Müdürü Charles yaptığı açıklamada, Guyana'nın en büyük tarım alanı olan ve en fazla çiftçi nüfusu barındıran bir alanda hizmet ettiklerini, yapılan bu yardımlar sayesinde Guyana'nın tarımsal kalkınmasının daha ileri gideceğini ve gelişeceğini belirterek yapılan yardımlarından dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Tarımsal Kalkınma Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sealey yaptığı açıklamada kurumlarının hizmet odaklı bir kurum olduğunu ve yapılan her yardımdan memnuniyet duyduklarını, Türkiye'ye ve Türk halkına yaptıkları bu yardımlardan dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Yapılan yardım sayesinde hizmetlerini geliştirerek bölgede faaliyet gösteren çiftçilere sağlayacakları yardımlardan dolayı TİKA'ya sonsuza kadar teşekkür edeceklerini bildiren DrSealey, bu yardımların aynı zamanda Türkiye ile Guyana arasındaki sıcak ilişkinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

TİKA Kolombiya Koordinatörü Dr. Mehmet Özkan ise Guyana'da olmaktan ve göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini dile getirdi. TİKA Kolombiya Koordinatörü Dr. Özkan, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir seviyeye gelerek ileride daha da güzel projelere imza atacaklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim