• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

TİKA’dan Arnavutluk’taki Yetim Çocuklara Giyim Ve Gıda Desteği

TİKA’dan Arnavutluk’taki Yetim Çocuklara Giyim Ve Gıda Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ALSAR Vakfı işbirliğinde Arnavutluk'un farklı şehirlerinde yaşayan yetim kalmış gayrimüslim...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ALSAR Vakfı işbirliğinde Arnavutluk'un farklı şehirlerinde yaşayan yetim kalmış gayrimüslim öğrencilere giyim ve gıda desteğinde bulunuldu.

TİKA, Arnavutluk'ta inanç farkı gözetmeksizin yetimlere destek olmaya devam ediyor. TİKA ve ALSAR Vakfı işbirliğinde, Arnavutluk'un farklı şehirlerinde yaşayan 537 gayrimüslim yetime, giyim ve gıda malzemelerinden oluşan yardım kutuları düzenlenen törenle teslim edildi. Törene, Türkiye Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Abaz Hado, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, çok sayıda davetli ve yetim katıldı.

Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geldiği noktaya değinirken TİKA'nın Arnavutluk'ta teknik yardımların yanı sıra sosyal alandaki projelerle de çok önemli çalışmalar yaptığını söyleyerek TİKA'ya teşekkürlerini iletti. TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, yetimlere sadece belli kurumların değil bütün toplumun sahip çıkması gerektiğini söylerken, yardım malzemelerini bu tür bir etkinlikle teslim etmek istemediklerini ancak bu sayede toplumda yetimlere yönelik sosyal bir farkındalık oluşturulabileceğini düşündüklerini ifade etti.

TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin ayrıca bu desteğin yetim çocuklar için gerçekleştirdikleri dördüncü proje olduğunun söyledi. ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ise TİKA'ya işbirliğinden dolayı teşekkür ederken Arnavutluk'taki yetim çocuklara, din ve etnik ayrım gözetmeksizin yardımda bulunduklarını söyledi.

Tören, çocuklardan oluşan Arnavutluk folklor ekibinin gösterisinin ardından giyim ve gıda malzemelerin yetim çocuklara teslim edilmesiyle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim