• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

TİKA Sudan’da Sağlık Projelerine Devam Ediyor

TİKA Sudan’da Sağlık Projelerine Devam Ediyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Sudan'ın başkenti Hartum'da bulunan Sudan Türkiye Tıbbi Yardım Derneği'ne tıbbi donanım desteğinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Sudan'ın başkenti Hartum'da bulunan Sudan Türkiye Tıbbi Yardım Derneği'ne tıbbi donanım desteğinde bulunuldu.

Sağlık alanında yaşanan sıkıntı ve sorunlar Sudan'ın en büyük problemleri arasında yer alıyor. Bu durum, sağlık hizmeti alımını oldukça güçleştiriyor ve olumsuz neticeler doğuruyor. Devletin hizmet götüremediği yerlere mahalli dernekler ulaşarak sağlık projeleri ve faaliyetler gerçekleştiriyorlar. 2015 yılı Nisan ayında kurulan ve Sudan'ın çeşitli eyaletlerinde yüzlerce kişiye gönüllü doktorlar vasıtasıyla ulaşarak sağlık taramaları yapan Sudan Türkiye Tıbbi Yardım Derneği, bunlardan birisi olma özelliği taşıyor.

TİKA ve sivil toplum kuruluşları (STK) arasındaki işbirliği kapsamında Sudan'da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesi için TİKA tarafından temin edilen tıbbi teçhizat, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Sudan Türkiye Tıbbi Yardım Derneği Başkanı Dr. Al-Fatih Ali Hasaneyin ve Türkiye Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın'ın da katıldığı törende konuşan Dr. Al-Fatih Ali Hasaneyin, ihtiyaç duyulan cihazların TİKA tarafından eksiksiz olarak tedarik edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Türkiye Hartum Büyükelçisi Aydın ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Sudan halkına sağladığı bu desteğin gönülden yapıldığını ve Türkiye'nin sağlık alanında Sudan'a yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.

TİKA Hartum Koordinatör Yardımcısı Bora Avcı ise, sağlık alanında kapasitenin artırılması ve Sudan halkına daha iyi şartlarda sağlık hizmeti sağlanması amacıyla gerçekleştiren projelerin iki ülke arasında gelişen kardeşliğin göstergesi olduğunu belirtti. Tören, Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın ve TİKA Hartum Koordinatör Yardımcısı Bora Avcı'ya teşekkür plaketi takdim edilmesiyle sona erdi.

TİKA Sudan’da Sağlık Projelerine Devam Ediyor

TİKA Sudan’da Sağlık Projelerine Devam Ediyor

TİKA Sudan’da Sağlık Projelerine Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim