• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

TİKA Arakan ’Da Kalıcı Evlerin İnşasına Destek Vermeye Devam Ediyor

TİKA Arakan ’Da Kalıcı Evlerin İnşasına Destek Vermeye Devam Ediyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), T.C. Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), T.C. Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel Hükümeti işbirliğinde Arakan Eyaleti'nde yer alan 7 ilçeye kalıcı konut yapımı çalışmaları devam ediyor.

Arakan "da yaşanan 2012 saldırıları sonrası binlerce ev ve yüzlerce köy ateşe verilmişti. Bu çerçevede yüz binden fazla Müslüman geçici kamp ve yerleşim alanlarında yaşam mücadelesi veriyor. T.C. Myanmar Büyükelçiliği, TİKA ve AFAD işbirliği ile oluşturulan proje ile köylerinden edilmiş ve evleri tamamen yanmış birçok Müslümanın eski yerlerine yerleştirilmesi, geçim kaynaklarına ulaşması için Arakan Yerel Hükümeti işbirliği ile kalıcı ev yapım desteği kapsamında yaklaşık 30.000 Müslümanı kapsayan projeye başlanılmıştı. Toplam 6 ana kademeden oluşan projede 2. ve 3. kademeler tamamlamış olup yaklaşık 1500 adet bambu evin inşası bitirilerek hak sahiplerine teslim edildi.

Söz konusu projenin 2. etabı çerçevesinde, Arakan Bölgesi KyaukTaw İlçesi İn Bar Yi Köyü'nde 236, MyaukOo İlçesi Pure İn Köyü'nde 102, YinThi Köyü'nde 183 olmak üzere toplam 521 adet ev bitirildi. Yine 3. Etap dâhilinde ise MinByaer İlçesi Thar Dar Köyü'nde 107, san Htoo Tan Köyünde 43, Sam BaLay Köyünde 114, AungTaing Köyü'nde 43 ve ThayetOak Köyü'nde 140 olmak üzere toplam 447 ev inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi.

Çok büyük sevinç ve mutlulukla karşılaşılan projede, hak sahipleri kendi imkânları ölçüsünde katkı yaparak daha dayanıklı ve sağlam evler inşa ediyorlar. Her fırsatta ve durumda Türkiye'ye ve Türk halkına şükranlarına ifade eden Arakanlı Müslümanlar, yapılan hizmet ve sağlanan destekten dolayı çok mutlu olduklarını, yaklaşık 3 yıl boyunca çetin hayat şartları altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim