• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

TİKA Afganistan’da Rahiyan-e Nur Okuluna Fen Laboratuvarı Kurdu

TİKA Afganistan’da Rahiyan-e Nur Okuluna Fen Laboratuvarı Kurdu
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan Adalet Bakanlığı'nda kayıtlı Rahiyan-e Nur Kültür Vakfının bünyesinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan Adalet Bakanlığı'nda kayıtlı Rahiyan-e Nur Kültür Vakfının bünyesinde eğitim, kültürel ve reform alanlarında faaliyet gösteren Rahiyan-e Nur Okulu'na bilgisayar, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kuruldu.

TİKA, Afganistan Adalet Bakanlığı'nda kayıtlı Rahiyan-e Nur Kültür Vakfının bünyesinde eğitim, kültürel ve reform alanlarında faaliyet gösteren Rahiyan-e Nur okuluna eğitim sisteminin daha verimli ve standart hale gelebilmesi amacıyla, bilgisayar, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kurdu. TİKA ayrıca söz konusu okulun çocuklar için oyun parkı ve okuma odasına donanım desteğinde bulundu.

Afganistan'da halka eğitim ve öğretim imkanı sunma, özellikle öğrencilerin çağdaş ve kaliteli eğitim ortamın sağlanması amacıyla kısıtlı imkanlarla faaliyetlerini sürdüren Rahiyan-e Nur Okulunda yıllık 200 öğrenci eğitim görürken, 50 öğrenci yetim çocuklardan seçiliyor.

Teslim törenine Rahiyan-e Nur Kültür Vakfı Kurucusu ve Afganistan Hac ve Evkaf Bakanı Feyz Muhammed Osmani, TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin, Rahiyan-e Nur Okulu Yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Törende açıklamada bulunan Rahiyan-e Nur Kültür Vakfı Kurucusu ve Afganistan Hac ve Evkaf Bakanı Osmani, TİKA tarafından yapılan destekten dolayı şükranlarını sundu. TİKA Kabil Program Koordinatörü Şahin ise Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının binlerce yıl önceden bu yana süregeldiğini vurgulayarak, öğrencilerin istifadesine kurulan laboratuvarların hayırlı olmasını diledi.

Tören, malzemelerin tesliminden sonra hep birlikte kurulan bilgisayar, kimya, fizik laboratuvarı, çocuk parkı, kütüphane gezilmesi ile sona erdi.

TİKA Afganistan’da Rahiyan-e Nur Okuluna Fen Laboratuvarı Kurdu

TİKA Afganistan’da Rahiyan-e Nur Okuluna Fen Laboratuvarı Kurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim