• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

“Ticarette Tahkim Sistemi” Konferansı

“Ticarette Tahkim Sistemi” Konferansı
Ticari uyuşmazlıkların çözümünde adli yargıya alternatif olarak dünyada ve ülkemizde kullanılan tahkim sisteminin daha verimli sonuçlar sağladığı...

Ticari uyuşmazlıkların çözümünde adli yargıya alternatif olarak dünyada ve ülkemizde kullanılan tahkim sisteminin daha verimli sonuçlar sağladığı belirtildi.

"Tahkim ve TOBB Tahkimi ile Oda-Borsa Uygulamaları" konulu konferans bugün Trabzon Ticaret Borsası Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Konferansın açılışında konuşan TTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Tahkim Divanı üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon'un tarihten gelen bir ticaret şehri olduğunu, bu nedenle de dünya ticaretinde çok kullanılan Tahkim Divanı uygulamalarından iş aleminin haberdar olması gerektiği düşüncesinden hareketle böyle bir konferansı düzenlediklerini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan TOBB Tahkim Divanı Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal ise tahkim divanı yönteminin dünyada fazlası ile kullanıldığını ancak Türkiye'de henüz istenilen seviyeye gelemediğini söyledi. Ünal, "Tahkim, tarafların üzerinde serbestçe tasarrufta bulunabilecekleri uyuşmazlıkları, adli yargıya götürüp zaman kaybetme ve daha fazla masraf etme yerine işin uzmanları olan hakemler tarafından çözüleceği divana götürdükleri daha verimli bir sistemdir. Gelişmiş ekonomiye sahip ülkelerde bu tür uyuşmazlıkların büyük kısmı artık Tahkim Divan'ları vasıtası ile çözülmektedir" dedi.

Prof. Dr. Ünal, TOBB Tahkim Divanı'nın yaklaşık 20 yıllık bir mazisi olduğunu ancak ülkemizde çok bilinmediği için ticaret erbabı tarafından tercih edilmediğine dikkat çekti. Ünal, bunun için örgütlerinin organizasyonu ile ticaret erbabının ayağına kadar giderek sistemi ve yararlarını anlatmaya başladıklarını sözlerine ekledi.

Konferansın ikinci bölümünde söz alan TOBB Tahkim Uzmanı ve Hukuk Müşaviri Tahsin Ekmen ise tahkim uygulamaları ile uyuşmazlıkların giderilmesinde Tahkim Divanı üzerinden uygulanacak yöntemler üzerinde durdu.

Konferansa, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve davetliler katıldı.

“Ticarette Tahkim Sistemi” Konferansı

“Ticarette Tahkim Sistemi” Konferansı

“Ticarette Tahkim Sistemi” Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim