• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni
GAZİANTEP (İHA-Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 41 yılı aşkın süredir ticari hayata katkı sağlayan üyelerine törenle ödül verdi.

GAZİANTEP (İHA-Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 41 yılı aşkın süredir ticari hayata katkı sağlayan üyelerine törenle ödül verdi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Teymur Continentel Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ticaret, sanayi, üretim ve ihracatta ülkenin önemli şehirlerinden biri olmayı başarmasında işadamlarının büyük payı olduğunu belirtti. Bartık, dünya genelinde şirket ömürlerine bakıldığında çok uzun soluklu şirketler olduğu gibi, kısa süre içinde iflas edip iş hayatından çekilenlerin de olduğunu ifade etti. Şirketlerin de yaşam süresinin kısaldığına dikkati çeken Bartık, "Bu süre Almanya'da 18, Fransa'da ise 9 yıla kadar iniyor. Türkiye'de işletmelerin yüzde 80'i 5'nci yılına, yüzde 96'sı 10'uncu yılına ulaşamıyor. Bugün buluşmamıza vesile olan üye şirketlerimizin kuruluşundan bugüne yarım asır geçmiş, firmalarımızın başarılarını artırarak yola devam etmesini ümit ediyorum. Gaziantep Ticaret Odası, kurulduğu günden beri Gaziantep'in ticaretine önemli katkılar sunmuştur. Üyelerinin ve şehrin kalkınması için çalışan Odamız, kentin sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli görevler üstlendi, üstlenmeye de devam ediyor. Şehrimizin ve ülkemizin başarısı için gerçekleştirilen her türlü sosyal ve ekonomik çalışmanın içinde olmayı vazife kabul ettik. Bu da bizi her zaman kazanmaya ve kazandırmaya sevk etti. Bundan sonraki zaman diliminde de aynı duygu ve düşüncelerle yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu yolculukta en büyük destekçilerimiz ise siz değerli üyelerimizdir" dedi.

"ŞİMDİ BİRLİK VE KENETLENME ZAMANI"

Bartık, terör olaylarına da değinerek, geçen yılın Haziran ayından itibaren başlayan olaylar nedeniyle Türkiye yeniden terörle karşı karşıya geldiğini vurguladı. Son 8 ayda 250'nin üzerinde güvenlik gücünün terör saldırılarında hayatını kaybettiğini belirten Bartık, "Mekanları cennet olsun, başta ailelerinin ve ülkemizin başı sağ olsun. Her ne olursa olsun, terör hedefine, amacına ulaşamayacaktır. Şimdi birlik ve kenetlenme zamanıdır. Hayat devam ediyor, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizler üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yapıp, hedeflerimize doğru yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. GTO Meclis Başkanı Ali Yener de Oda'nın Gaziantep'in markalaşması ve küresel iş dünyasıyla kucaklaşmasında birçok odaya öncülük ve önderlik ettiğini belirtti. Yener, "Bu tören Gaziantep'i bugünlere getiren Gaziantepli tüccarın sanayicinin, üreticinin ve sizlerin gecesidir. Gaziantep'i bugüne sizler getirdiniz. Başarılı olduğunuz için Gaziantep bugün Türkiye'nin sayılı kentlerinden birisi oldu. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında, sizler Gaziantep'i çok daha yükseklere taşıyacaksınız. Bunu başaracağınıza yürekten inanıyorum" dedi. Şehirde herkesin bir şeyler yapmak gayretinde olduğunu vurgulayan Yener, "GTO olarak tüm kurumlarımıza ve yöneticilere teşekkür borçluyuz. Şunu artık kabul edelim ki tek başına yapılan iş ne kadar iyi olursa olsun, birlikteliğin yararına ulaşamaz. Kamu kurumları, sivil toplumla birlikte çalışmalı, dünyayı keşfetmek için yeni ticaret yolları bulmalıdır" ifadelerini kullandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Oda'nın bugünlere gelmesinde emeği olanları kutlayarak, "Bugün bu törenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum, çünkü 41 yıl bir işte kalmak kolay değil, büyük bir cesaret ister. Ticaret erbabı olmak da her babayiğidin harcı değildir. Ticaret erbabı olmak akıl ister, sabır ister, girişimcilik ister. Bu tecrübeyi nesilden nesle aktaranları tebrik ediyorum" diye konuştu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise "Odamızın şu anda 16 bin aktif üyesi var. Üyelikte 41'inci yılını dolduran ve onun üzerinde devam edenler var. Gaziantep önemli bir ticaret şehri, diğer illerimiz Gaziantep'i örnek gösteriyor" dedi. Gaziantep'in Türkiye'de yaşayan en eski şehir olduğunu vurgulayan Yerlikaya bu zaman diliminin, imtihanın büyük olduğu zaman dilimi olduğunu ifade ederek, "Zor zamanlardan geçiyoruz. Irak'ta, Suriye'de ve içimizdeki terörle imtihan ediliyoruz. Gece gündüz demeden hukuk kuralları içerisinde işimizi yapıyoruz. Ümitsizliğe hiçbir zaman düşmeyeceğiz. Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu

Konuşmaların ardından üyelikte 41'inci yılını dolduran üyelere ödülleri verildi.

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni

Ticarette 41. Gurur Yılı Ödül Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim