• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı, ’Eco Ccı Toplantısı’na Katıldı

Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı, ’Eco Ccı Toplantısı’na Katıldı
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) "20. Yürütme Kurulu ve 14. Genel Kurul...

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) "20. Yürütme Kurulu ve 14. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) 20. Yürütme Kurulu Toplantısı'nın açılışı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ECO CCI ve Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Mian Muhammad Adrees, ECO Genel Sekreteri Halil İbrahim Akça ve İran Ticaret Sanayiler Madenler ve Tarim Odası Baskan Yardımcısı Gholamhossein Shafei'nin de iştirakiyle yapıldı. Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinde güneşin yeniden doğudan doğmaya başladığını kaydederek, ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasıyla başarının geleceğini anlattı ve Türkiye örneğini verdi. Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin yılda 25 milyar dolar yabancı sermaye çektiğini hatırlatarak, ECO Bölgesi içerisinde de ECOTA anlaşmasının yürürlüğe girmesini istediklerini dile getirdi. ECO Bölgesi'nin önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen dünya ticaretinden aldığı payın düşük olduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu özellikle bölge ülkelerinin birbiriyle ticaretinin azlığından yakındı.

Gümrüklerin modernizasyonunun büyük önem taşıdığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "İki komşu ülkenin gümrüklerinin çalışma saatleri bile uyumlu değil. Gümrük idarelerinde standartların aynı olması lazım" diye konuştu.

E-TIR uygulaması hakkında da bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda İran'la birlikte pilot uygulamayı başlattıklarını anlattı.

Üye ülkeler Türkiye, İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın yetkililerinin katılımlarıyla yapılan genel kurul öncesinde ulaştırma, ticareti kolaylaştırma, sanayi ve yatırım, turizm, tahkim komiteleri ve kadın girişimciler konseyinin toplantıları yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim