• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Ticaret Müşavirlerinden İhraç Pazarları İçin Hayati Tüyolar

Ticaret Müşavirlerinden İhraç Pazarları İçin Hayati Tüyolar
Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye'nin ihracatını arttırmak için 12 ülkede yıllarca Ticaret Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra yurda dönen geçmiş...

Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye'nin ihracatını arttırmak için 12 ülkede yıllarca Ticaret Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra yurda dönen geçmiş dönem ticaret müşavirlerini ihracatçı firmalarla buluşturdu.

Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen toplantıda; Ticaret müşavirleri, ihracatçı firma temsilcilerine ihraç pazarları ile ilgili tecrübelerini aktardı. "Ticaret Müşavirleri Buluşması"na Almanya, Avustralya, Avusturya, Çin/Pekin, Çin/Şanghay, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Irak, Malezya, Rusya ve Slovenya geçmiş dönem ticaret müşavirleri Hüsamettin Kılıçkaya, Makbule Küçüksözen Doğan, Atakan Özdemir, Serah Kekeç, Bilgehan Şaşmaz, Mehmet Cem Topbaş, Bumin Kaan Köktürk, Tuğrul Somuncuoğlu, Harun Koçak, Hasan Önal, Hasan Murat Nesimoğlu ve Nurdan Çamlıbel Aydın Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 40 firma ile 200'ün üzerinde ikili görüşmeler yaptı.

Ticaret müşavirlerinin görev yaptıkları ülkelerde gerek kamu kurumları, gerek özel sektör, gerekse sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Türkiye'nin ihracatını arttırmak için yıllarca gece-gündüz yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, bu tecrübelerini ihracatçılara aktarabilecekleri bir zemin hazırlamak istediklerini kaydetti.

Ticaret müşavirleriyle randevu çizelgesinin ihracatçı firmalardan gelen talepler sonucu birkaç saat içinde dolduğuna işaret eden Ünlütürk, "Küresel ekonomide yaşanan durgunluk ve bunun sonucunda ihracat rakamlarındaki gerileme firmalarımızı yeni pazarlar bulma konusunda daha agresif bir çalışmaya yönlendiriyor. İhracatçı firmalarımızın ilgisi doğru bir modeli hayata geçirdiğimizi ortaya koyuyor, bu toplantıları belli aralıklarla tekrarlamak istiyoruz" diye konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri'nce düzenlenen "Ticaret Müşavirleri Buluşması"na katılan 12 ticaret müşavirinin görev yaptığı 11 ülkeye Türkiye, 2015 yılında 36 milyar 863 milyon dolar ihracat yaptı. Bu ülkelere yapılan ihracat Türkiye'nin toplam ihracatında yüzde 26'lık pay aldı. Almanya, Türkiye'nin ihracatında ilk sırada yer alırken, Irak 3., Fransa 6., Rusya 9., Çin 17. sırada yer aldı.

Ticaret Müşavirlerinden İhraç Pazarları İçin Hayati Tüyolar

Ticaret Müşavirlerinden İhraç Pazarları İçin Hayati Tüyolar

Ticaret Müşavirlerinden İhraç Pazarları İçin Hayati Tüyolar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim