• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ticaret Köprüsü Türkiye’ye Örnek Oldu

Ticaret Köprüsü Türkiye’ye Örnek Oldu
İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmayı ve bu uygulamaları hayata geçirmeyi amaç edinen genç iş adamları, "Ticaret Köprüsü" etkinliğinde...

İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmayı ve bu uygulamaları hayata geçirmeyi amaç edinen genç iş adamları, "Ticaret Köprüsü" etkinliğinde bir araya geldi. Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) 4. kez düzenlediği Ticaret Köprüsü, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının dikkatini çekti.

İş dünyasının katılım göstererek birbiriyle tanıştığı ve iş bağlantısı kurduğu toplantı, tüm Türkiye'deki sivil toplum örgütlerine örnek oldu. Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Levent Akgerman, Türkiye İşadamları Konfederasyonu (TÜRKONFED) Genel Sekreter Yardımcısı Betül Çelikkaleli, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ekinci ve Genel Sekreteri Onur Dönmezer'in de bizzat izlediği EGİAD Ticaret Köprüsünün örnek alındığı ve ülke genelindeki tüm iş dünyasına, federasyonlara yayılmasının planlandığı belirtildi. 100'e yakın iş adamının katıldığı "Speed Dating-Hızlı Tanışma" olarak bilinen toplantı sayesinde birçok iş bağlantısına ve ortaklığa zemin hazırlandı.

"SİSTEM SAYESİNDE TİCARET AĞLARI GENİŞLEYECEK"

Ege iş dünyasındaki canlanmayı arttıracak söz konusu organizasyonda açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, EGİAD olarak üyeler arası ve diğer iş ortaklarıyla ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusuna önem verdiklerini ifade ederek, 4. kez düzenlenen Ticaret Köprüsü etkinliğinin tüm Türkiye'ye örnek olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Dünyanın yakından takip ettiği "Speed Dating-Hızlı Tanışma" sistemini etkin bir şekilde kullandıklarını kaydeden Kaya, "Ticaret köprüsü ağını ilk kuran sivil toplum örgütü olarak EGİAD, yine bir ilke imza attı. Türkiye'de yaygınlaştırılacak olan bu sistem sayesinde ticaret ağı genişleyecek. Rekabetin her geçen gün daha kırıcı olduğu günümüzde iş fırsatlarının ve potansiyelin olduğu her yerde görünür olmak önem kazanıyor. Çünkü çoğu zaman çok büyük iş fırsatlarının çok yakınımızda hatta bazen hemen yanı başımızda olduğunun farkına varamıyoruz. Bu tür toplantılar potansiyel iş ortaklarımızı tanımak açısından çok yararlıdır. Üyelerimizi ve yakın iş ortaklarımızı ürünleri, hizmetleri ve firmaları ile daha iyi tanımak açısından bu ve benzeri etkinlikleri düzenli gerçekleştirmeyi ilke edindik" dedi.

EGİAD TİCARET KÖPRÜSÜ

Etkinlikte katılımcıların birkaç dakikalık aralıklarla aynı anda yer değiştirerek kısıtlı sürede en fazla kişinin profesyonel anlamda birbirleriyle tanışmaları amaçlanıyor. "Asansör konuşması" olarak da tanımlanan görüşmelerde, firma ile ilgili bilinmesi istenen en önemli nokta anlatılıyor. Kısa sürede kendi işini anlatabilme, karşı tarafa da doğru soruları sorabilme esasına dayanan bu uygulamayla, EGİAD üyelerinin ve üye şirketlerinin kendi aralarında işbirliğini artırması hedefleniyor.

Ticaret Köprüsü Türkiye’ye Örnek Oldu

Ticaret Köprüsü Türkiye’ye Örnek Oldu

Ticaret Köprüsü Türkiye’ye Örnek Oldu

Ticaret Köprüsü Türkiye’ye Örnek Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim