• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

THY uçağı yandı!

THY uçağı yandı!
Türk Hava Yolları'nın bir uçağının Atatürk Havalimanı'nda kanadı alev aldı.

Türk Hava Yolları'nın bir uçağının Atatürk Havalimanı'nda kanadı alev aldı. İndikten sonra motorunda sorun çıkan uçağın kanadı yere sürttü ve alev aldı.

5d214f155076115148164b289a7615ad.jpg

DHMİ itfaiye ekipleri uçağa anında müdahale etti. Uçağın indikten sonra yan yattığı öğrenildi.

aa30138be51400b22f79a270800e35e6.jpg

THY UÇAĞI YANDI VİDEOSU

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

İstanbul bugün büyük bir facianın eşiğinden döndü. Havalandıktan kısa bir süre sonra motoru alev alan uçak zorunlu iniş yaptı. O sırada uçağın sağ motorunun yandığı gözlendi.

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçağının motoru alev aldı.

Bir anda kanat kısmı alevler içinde kalan uçak, Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Yolcular panik içinde uçağı terk etti. Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı, pistte yangını söndürme çalışmaları başladı.

Uçağın Milano seferini yapacağı öğrenildi.

Havada motoru alev alan uçak Atatürk Havalimanına zorunlu iniş yaparken sağ motorunun alev aldığı görüntüler net bir şekilde kameralar tarafından görüldü.

THY'nin TC-JPE kuyruk tescilli, TK 1878 sayılı Milano-İstanbul seferini yapan Airbus A320 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada sağ tarafı yere çarptı. Bunun üzerine duramayan ve yeniden havalanan uçak, acil iniş istedi. Kısa bir tur attıktan sonra inişe geçen uçak, pistten çıkarak, toprak alanda durabildi. çağın motor kısmında oluşan yangına havalimanı itfaiye ekipleri müdahale ederken, yolcular da acil tahliye botuyla uçaktan indirildi. İtfaiyenin uçağın alev alan kısmındaki soğutma çalışmaları devam ediyor.

- "Gerekli incelemeler başlatıldı"

Bu arada THY Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, THY'nin 1878 sayılı Milano-İstanbul uçağının ilk inişinde pisti pas geçtiğini, acil iniş deklere ederek gerçekleştirdiği iniş sonrasında pistten çıktığını belirtti.

Uçaktaki 97 yolcunun hızlı ve güvenli tahliye işleminin gerçekleştirildiğini bildiren Genç, "Gerekli incelemeler başlatılmış olup, olayın neden meydana geldigi bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktır" bilgisini verdi.

 

Dolmabahçe sahilinde THY'ye ait uçağın havada yandığını gören bir vatandaş, o anları anlatarak, yanan uçaktan bir parçanın Taksim civarına düştüğünü iddia etti. Türk Hava Yolları'nın (THY) Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında yangın çıktı. Atatürk Havalimanı'na acil iniş gerçekleştiren uçağın havadaki görüntülerini gören görgü tanığı o anları anlattı. Dolmabahçe sahiline turistleri getirdiği sırada havada yanan uçağı fark eden turist rehberi İsmail Doğan, uçağın bir parçasının Taksim civarına düştüğünü gördüğünü iddia ederek, “Gördüğümüz kalkıştan hemen geriye dönen bir uçak vardı ve sağ motorunda alev çıkıyordu. Motordan bir parça düştü. Sanırım Taksim civarında bir otelin önüne düştü” dedi. 

Türk Hava Yolları'nın (THY) Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında meydana gelen yangın, pilot ile kule arasındaki konuşmalara yansıdı. THY'nin yangın çıkan İstanbul-Milano seferini yapan uçağının kule ile olan ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydında Atatürk Havalimanı kulesi ile irtibata geçerek acil durum deklare eden pilot, iniş için gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.

 

THY'DEN UÇAKTA ÇIKAN YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

Türk Hava Yolları (THY), Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında çıkan yangınla ilgili incelemelerin sürdüğünü, uçakta bulunan 97 yolcunun terminale alındığını açıkladı. Türk Hava Yolları'ndan, Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında çıkan yangınla ilgili yapılan açıklamada, “Türk Hava Yolları'nın TK 1878 sayılı Milano-İstanbul uçağı Atatürk Havalimanı'na ilk inişi sırasında pas geçmiştir. Acil iniş deklere ederek gerçekleştirdiği iniş sonrasında pisten çıkmıştır. Hızlı ve güvenli tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Uçakta bulunan 97 yolcumuz terminale alınmıştır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Gerekli incelemeler başlatılmış olup, olayın neden meydana geldiği bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktır” denildi. 

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim