• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

THY ile ilgili iddiaya ÖİB'den yanıt

Financial Times'a bağlı Mergermarket.com sitesi THY'nin yüzde 49 hissesinin satışı için bu ay karar verilebileceğini yazdı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu haberi yalanladı.
Financial Times'a bağlı Mergermarket.com sitesinin sürece yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı THY'nin yüzde 49 satışı için bir ay içinde kararını vereceğini yazmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan bu haberle ilgili açıklama geldi.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
 
ÖİB tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Türk Hava Yolları A.O. (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik "Türk Hava Yolları özelleştirme kararı 1 ay içinde verilecek" şeklinde haberlerin yer aldığı, ancak halihazırda THY'deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma 
olmadığı, idare tarafından bir açıklama yapılmadığı müddetçe çıkan haberlerin dikkate alınmaması gerektiği belirtildi.
 
MCKINSEY ANLAŞMASI İPTAL İDDİASI
Özelleştirme süreci ile ilgili danışmanlık yapılması için global danışmanlık firması McKinsey ile anlaşıldığını hatırlatan Mergermarket.com henüz teyit edilmemesine rağmen Rekabet Kurulu soruşturması sonrasında bu anlaşmanın da iptal edildiğini yazdı. Haberde yer alan iddiaya göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kendi danışmanlık ekibini kuracak.
 
Öte yandan THY'den bu ay içinde hisse satışı ile ilgili karar verileceği ve McKinsey danışmanlığının iptali ile ilgili yorum yapılmadı. Yetkililer konunun ÖİB bünyesinde olduğunu söyledi.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın hisse satışı için Rekabet Kurumu kararını beklemesi gerekmiyor. Ancak satıştan sonra THY için çıkacak olumsuz bir kararın yüzde 49 hisseyi alacak yeni sahiplere sıkıntı yaratabileceği konuşuluyor. Haberde yorumu yer alan bir havacılık sektörü uzmanı ise Rekabet Kurumu'ndan ceza gelmeyeceğini hisse satışının da 2014'de tamamlanmasını beklediğini söyledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim