• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

THY, ‘Düşük Karbon Kahramanı’ Ödülüne Layık Görüldü

THY, ‘Düşük Karbon Kahramanı’ Ödülüne Layık Görüldü
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 3'üncü İstanbul Karbon Zirvesi'nde Türk Hava Yolları, "Yakıt Tasarruf Projesi" ile...

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 3'üncü İstanbul Karbon Zirvesi'nde Türk Hava Yolları, "Yakıt Tasarruf Projesi" ile "Düşük Karbon Kahramanı" ödülüne layık görüldü.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği ve doğal yaşamın giderek yok olduğu dünyada, karbon yönetiminde başarılı profil sergileyen şirketler ödüllendirildi. 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde, "İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje, "Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA)', İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO" desteğiyle "Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D)" tarafından düzenlenen hayata geçirildi.

TÜRK HAVA YOLLARINA KARBON ÖDÜLÜ

3'üncü İstanbul Karbon Zirvesi'nde Türk Hava Yolları, yürütmekte olduğu "Yakıt Tasarruf Projesi" ile "Düşük Karbon Kahramanı" ödülüne layık görüldü. Ödülü ortaklık adına, Türk Hava Yolları'nın Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz teslim aldı.

"GEREKSİZ TÜKETİLECEK HER YAKITIN KARBON EMİSYONUNA NEDEN OLUR"

Ödülle ilgili görüşlerini dile getiren Levent Yılmaz, "Bugün dünyada en fazla dış noktaya sefer düzenleyen havayolu şirketi, Türk Hava Yolları, her yıl daha da büyüyen operasyon yapısı içerisinde tüm uçuş operasyonlarını, her kg yakıt tasarrufunun oldukça önemli olduğu, gereksiz tüketilecek her yakıtın karbon emisyonuna neden olacağı bilinciyle gerçekleştirmekte. Sahip olduğumuz bu bilinçten ötürü, bugün burada ödüllendiriliyor olmak bizler için son derece kıymetli" şeklinde konuştu.

ABD, İngiltere, Çin ve Almanya'dan başvurular dahil 58 proje, "Düşük Karbon Kahramanı" ödülünü almak için yarışırken 19 şirket, bu ödülü almaya hak kazandı. Başarılarıyla dikkat çeken 19 şirket, kurum ve kişi, Düşük Karbon Kahramanı ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün elinden teslim aldı. Zirvede, takdim edilen ödüllerle ilgili görüş bildiren İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ise "Dünyanın geleceğini kurtarmak için karbon konusunda eli sıkı şirketlere, karbon cimrilerine daha fazla ihtiyacımız var" dedi.

THY, ‘Düşük Karbon Kahramanı’ Ödülüne Layık Görüldü

THY, ‘Düşük Karbon Kahramanı’ Ödülüne Layık Görüldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim