• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

THY 500 pilot aday adayı arıyor

THY 500 pilot aday adayı arıyor
THY pilot ihtiyacını karşılamak için bünyesinde bulunan THY Havacılık Akademisi'nde yetiştirilmek üzere 500 pilot aday adayı arıyor..

Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanı Serdar Uygur, AA muhabirine açıklamasında, son yıllarda süratle genişleyen filo ve uçuş ağını desteklemede en önemli faktör olan pilot istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında dün itibariyle yetiştirilmek üzere pilot adayı ilanına çıktıklarını söyledi.

Adayların uluslararası uçuş testlerinden geçirildiğini vurgulayan Uygur, testleri geçen adayların mülakata alındığını, burada da uygun görülen adayların eğitime kabul edildiğini dile getirdi.

Son çıkılan ilana başvuruların düşük olduğuna dikkati çeken Uygur, pilotluk eğitimin çok zor olmadığını ve başvuru şartlarında birçok esneklik bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"2014 yılında yetiştirilmek üzere 500 pilot almak istiyoruz. İlanımız yaklaşık bir ay internet sitesinde kalacak. İnternet sitesi üzerinden başvuruları kabul ediyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan pilot adayları THY'de 2. pilot olarak yaklaşık 15 bin lira ile çalışmaya başlayacak."

18 ay eğitim alacaklar

THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci de sınav süreçlerini başarıyla tamamlayan adayların eğitim sürecine dahil olacağına işaret etti.

Pilot adayların hem THY Uçuş Eğitim Akademisi hem de çeşitli uluslararası akademilerde eğitim alacaklarını aktaran Şekerci, "Yaklaşık 16 aylık, 200 saatin üzerindeki pilot lisans eğitimden sonra bu eğitimleri tamamlayıp yine TIP eğitimlerine devam ediyorlar. Bu da 1,5-2 ay kadar sürüyor. Toplam 18 aylık eğitim sürecini tamamlayan pilot aday adayları 2. pilot olarak uçuşlarına başlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Pilot aday adaylarında aranan şartlar

THY Havacılık Akademisi'nde yetiştirilecek pilot adaylarının 4 yıllık sayısal veya eşit ağırlık puan türleri grubuna dahil olan lisans bölümlerinin herhangi birinden mezun olma şartının yanında diğer kriterler ise şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

01.01.1985 tarihinde ve sonrasında doğmuş olması,

Erkek adaylar için boy uzunluğunun 165 santimetreden kısa, 190 santimetreden uzun olmaması ve beden-kitle endeksine uygun olması,

Kadın adaylar için boy uzunluğunun 160 santimetreden kısa, 190 santimetreden uzun olmaması ve beden-kitle endeksine uygun olması,

Askerlik hizmetini tamamlamış olması veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmesi,

Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydının bulunmaması,

Daha önce THY veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmaması,

İlan tarihi itibarıyla son 2 yıl içinde İngilizce'den TOEFL için 79, IELTS için ise en az 6,5 puan almaları,

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) Annex-1'deki ve JAR FCL-3'deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olunması,

Türk Hava Yolları tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olunması."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim