• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

THK Van Şubesi kurban derisi toplayacak

THK Van Şubesi kurban derisi toplayacak
Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, kurban derisi toplama faaliyetleri için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, kurban derisi toplama faaliyetleri için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Türkiye'de kurban derisi toplama yetkisinin THK'nda olduğunu belirten Dicle, ülke çapında faaliyet gösteren 417 şubesi ile havacılık faaliyetlerini halkın ve özellikle gençlerin ayağına götürdüklerini söyledi. Cumhuriyetten sadece 15 ay sonra kurulan THK'nın Türkiye'nin en köklü ve en eski kurumlarından biri olduğunu ifade eden Dicle, "92 yıllık şanlı bir maziye sahip olan THK, kadirşinas Türk halkının bağışları ile gönüllük esasına göre çalışmaktadır" dedi.

THK'nın; gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için 2011 yılında THK Üniversitesini kurduğunu dile getiren Dicle, "THK Üniversitesi 5 fakülte, 14 bölüm ve 2 meslek yüksek okulu "5 program" ile gençlerin akademik eğitimlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca kurmuş olduğu THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi ile yüzlerce şehit ve gazi çocuklarını "tam burslu" okutmaktadır. Yapılan bu yardımlar sonuç olarak ülkemize ve milletimize hizmet olarak dönmektedir. Bunun yanında Van'da 10 model uçak öğretmeni tarafından il ve ilçelerde 600 öğrenciye ücretsiz model uçak kursu verilmekte, il ve ilçelerde kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen festival veya şenliklerde yamaç paraşütçülerimiz katılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde deri toplama hazırlıklarının tamamlandığını belirten Dicle, "Deri toplama ile alakalı toplayıcılar görevlendirilmiş, görev alan kişilere tanıtım belgesi tanzim edilmiştir. Ayrıca görevli araçların üzerine THK tanıtıcı afiş ve yazı asılacaktır. Kurban derilerini almaya gelen görevlilerden makbuz istenilmesi doğru bir karar olacaktır. Burada dikkat edeceğimiz en önemli hususlar; kurban kesiminin dini vecibelere göre yapılması, kesilecek kurbanın derisini parçalamadan sağlam bir şekilde alınmasıdır. Çünkü bunun aksi milli servetin heba edilmesi demektir. Bu duygularla şimdiden tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar, bayramın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden dilerim" şeklinde konuştu.

THK Van Şubesi kurban derisi toplayacak

THK Van Şubesi kurban derisi toplayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim