• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tezkire Söyleşileri Erzurum’da Başladı

Tezkire Söyleşileri Erzurum’da Başladı
Tügva Vakfı Erzurum Temsilciği'nin ev sahipliğini yaptığı Tezkire Söyleşileri programının ilki, tarihi Yakutiye Medrese'sinde gerçekleşti.

Tügva Vakfı Erzurum Temsilciği'nin ev sahipliğini yaptığı Tezkire Söyleşileri programının ilki, tarihi Yakutiye Medrese'sinde gerçekleşti.

Tezkire Dergisi tarafından organize edilen Tezkire Söyleşileri programının ilki Erzurum'da, tarihi Yakutiye Medresesi'nde başladı. Tügva Vakfı Erzurum Temsilciliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa üniversite öğrencileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programın moderatörlüğünü Tezkire Dergisi editörü Öner Buçukcu yaparken, AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, konuşmacı olarak katıldı.

Programın moderatörü Öner Buçukcu, derginin tarihi ve misyonu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Buçukcu," Tezkire söyleşileri programımızın ilkini Erzurum'da gerçekleştirdik. Türkiye'nin birçok ilinde programlarımız devam edecek. Tezkire Dergisi, Prof. Dr. Yasin Aktay Hocamız ve değerli birkaç hocamız tarafından hazırlandı. Bu sebeple, programımızın ilkine Yasin Aktay Hocamızla birlikte başlamak istedik. Biz de onlardan devraldığımız bu görevi layıkıyla devam ettirmeye çalışıyoruz. Bizi burada ağırlayan ve böyle güzel bir programın ortaya çıkmasına vesile olan Tügva Vakfı Erzurum Temsilciği'ne teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Katılımcılara; İslamcılık Düşüncesi ve Sait Halim Paşa, hakkında bilgiler veren AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Yakutiye Medrese'si gibi tarihi bir mekânda Erzurumlu okuyucularla bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiği ifade etti. Aktay," Bugün okuyucularımızla Erzurum'da buluştuk. Yaklaşık yüz yıldır böyle bir etkinliğin yapılmadığı bir mekânda, uzun bir aradan sonra ilk defa yapılan bir söyleşi programına konuk olmaktan şeref duydum. Burada böylesine güzel bir etkinliği yapmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tügva Vakfı Erzurum Temsilcisi Abdulkadir Orhan," Çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa faydalı gençlik yetiştirmek için bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bugün böylesine güzel ve anlamlı bir programda, değerli hocalarımızı Erzurum gençliğiyle buluşturmanın ve ev sahibi olarak bu sevaba naçizane vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençliği kapsayan programlarımıza her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Yine bu ayın sonunda, vefatının 79. seneidevriyesinde İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy için hazırladığımız, "Gençlik Akif'in İzinde" adlı bir programımız olacak. 29.12.2015 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz programa bütün halkımızı davet ediyoruz."

Söyleşi programı; Prof. Dr. Yasin Aktay'ın okuyucularının kitaplarını imzalamasının ardından çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Tezkire Söyleşileri Erzurum’da Başladı

Tezkire Söyleşileri Erzurum’da Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim