• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Tezkire Söyleşileri Devam Ediyor

Tezkire Söyleşileri Devam Ediyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği'nin birlikte gerçekleştirdiği...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği'nin birlikte gerçekleştirdiği Tezkire Söyleşileri, Erzurum'un entelektüel hayatına renk katmaya devam ediyor. Tezkire Dergisi ekibi tarafından organize edilen Tezkire Söyleşileri programının ikincisi Erzurum'da, Habib Baba Kütüphanesi'nde gerçekleşti.

Habib Baba Kütüphanesi'nin tarih kokan ve geçmiş ile köprü kuran ortamında gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Tezkire Dergisi editörü Öner Buçukcu yaparken, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ergün de programa konuk olarak katıldı.

Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Erzurum'da olmaktan duyduğu mutluluğu dinleyiciler ile paylaştı. Yıldırım; Erzurum'a ilk defa geldiğini fakat bundan önce okuduğu eserler, dinlediği hikayeler ve Nurettin Topçu, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi önemli şahsiyetler dolayısı ile her zaman Erzurum'a karşı bir ilgisinin olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Ergün Yıldırım', "Türkiye'de Düşüncenin Bunalımı" konulu sunumu katılımcılarla paylaştı. Ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Programın sonunda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, söz alarak bu programların Erzurum'un entelektüel hayatında önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. Habib Baba Kütüphanesi'nde kitap kokuları arasında gerçekleşen programın bundan sonra da düşünce dünyamızı zenginleşeceğini belirten Öz, bu tür programların yeni konuklar ile devam edeceğinin de müjdesini verdi.

TÜGVA Vakfı Erzurum Temsilciliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa üniversite öğrencilerinin ilgisi büyüktü.

Program, Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz'ün konuk öğretim üyesi Prof. Dr.Ergün Yıldırım'a hediyesini taktim etmesiyle birlikte son buldu.

Tezkire Söyleşileri Devam Ediyor

Tezkire Söyleşileri Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim