• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Hani CHP'yi her ağızlarına aldıklarında eleştiriyorlar ya; tek parti dönemi, tek parti dönemi diye. CHP,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Hani CHP'yi her ağızlarına aldıklarında eleştiriyorlar ya; tek parti dönemi, tek parti dönemi diye. CHP, İsmet Paşa'nın deyimiyle Türkiye'yi tek parti döneminden aldı, çok partili demokrasiye taşıdı. Ama bugünkü AKP, Türkiye'yi çok partili demokrasiden alıp, tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor." dedi.

CHP Aydın İl Teşkilatı, olağan kongresini yaptı. Efeler'deki Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Metin Lütfi Baydar, Aydın eski milletvekilleri Fatih Atay ve Osman Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Gümüş, Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Mevcut il başkanı Hikmet Saatcı'nın yeniden aday olmadığı kongrede, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ile Kuşadası eski İlçe Başkanı Soner Kaplan'ın listeleri yarıştı. Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Hikmet Saatcı yaptı. CHP'li olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunun altını çizen Saatçı, bugüne kadar partisinin her kademesinde görev yaptığına dikkat çekti.

Divan Başkanlığı'nı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın yaptığı CHP Aydın İl Kongresi'nde hükümete yüklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Tahakkümün sistematik bir şekilde yerleştirildiği bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz genlerinin içerisine sıkıştırılmış, toplumsal muhalefet iktidar tarafından şiddetle ezilmeye başlanmış. Muhalif olan seslere tahammül edilmeyen gazetecilerin hapishanelerde olduğu, üniversitelerin devletin başındaki Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterildiği, özgürlük ve demokrasi adına hiçbir isteğin ifade edilmek istenmeyen bir ülke istiyorlar. Önümüzdeki hedefimiz yok edilen demokrasiyi yeniden kurmaktır. Türkiye'de yeni bir demokrasi hattı açmaktır. Bunu yapacak parti de Kuvay-i Milliye ruhunu taşıyan CHP'dir." dedi.

Türkiye'de bir parti devleti düzeni olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türkiye'deki düzen bir parti devleti düzenidir. Bürokrasi AKP'nin kontrolünde. Valiler AKP'nin il başkanı. Kaymakamlar AKP'nin ilçe başkanı. Bütün daire amirleri AKP'nin yönetim kurulu üyeleri gibi çalışıyorlar. Böyle bir tablo içerisinde Türkiye iktidar partisinin tek parti rejimine dönüştürüldü. Hani CHP'yi her ağızlarına aldıklarında eleştiriyorlar ya tek parti dönemi, tek parti dönemi diye. Şunu bütün yüreğimizle cesaretimizle savunalım. CHP Cumhuriyet'i kurup 1946'ya kadar çok partili demokrasiye Türkiye'yi taşıyıncaya kadar tek parti düzeni bizim bir tercihimiz değil, bir zaruretti. CHP, İsmet Paşa'nın deyimiyle Türkiye'yi tek parti döneminden aldı, çok partili demokrasiye taşıdı. Ama bu günkü AKP, Türkiye'yi çok partili demokrasiden alıp, Türkiye'yi tek parti diktatörlüğüne doğru taşımaya yöneliyor. AKP bir devlet partisidir. Bütün kaynaklarını devlet tarafından karşılayan, sırtına bütün varlığıyla dayamış bir partidir." şeklinde konuştu.

Özgürlük ve medya üzerindeki baskılara dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bilelim ki artık medya bizi daha çok yazmayacak, yazamayacak. Havuz medyası zaten yazmıyor. Ama yandaş medya dışındaki merkez medya da eskisi kadar yazamayacak. Biliniz ki düne göre sesimizi duyurma imkanları daha az olacak. Özgürleşme bir diğer konu. Bugün Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin tamamen yok edildiği, iktidar tarafından zulmün sistematik şekilde yerleştirildiği bir tablo içerisindeyiz. Suriye, İran, Rusya karşımızda. Bölgede hiçbir dostu kalmamış, kendi sınır dostlarıyla sıkıntı ve problemleri artmış bir ülke var. Sıfır sorun diye iktidara gelip, iktidarında sıfır sorun politikasını hedef olarak koyanlar, şimdi Türkiye'yi bugün sıfır komşu durumuna getirmiş durumdalar." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'daki terör olaylarına da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, şunları söyledi: "Terörü ortak bir anlayışla mahkum edip, Türkiye'de yaşayan herkesin kardeşlik içerisinde, barış içerisinde yaşamasını sağlamak bizim görevimiz. Ama bunu yaparken çatışmanın alt yapısını hazırlayan, çatışmalar gözler önünde gelirken ona sessiz kalan iktidarın pazarlıklarını ortaya dökmekten geri durmayacağız. Bunların ipliğini pazara çıkarmaktan geri durmayacağız. Dün çözüm süreci diye vatandaşı, toplumu kandırırken, valilere terör örgütüne müdahale etmeyin diye talimat veren bu hükümet değil mi? Dün terör örgütü militan devşirirken, tahkimat yaparken, mermi depolarken, asfaltların altına bomba koyarken onlara sesini çıkarmayıp, Türkiye'yi bu tahkimata teslim edip, Çankaya'yı garanti altına almaya çalışan bu Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Bugün teröre karşı mücadele ediyorlar, bölgede güvenlik güçleri mücadele ediyor diye, dün bu pazarlığın içerisinde olanların ipliğini pazara çıkarmayacak mıyız? Dökmeyecek miyiz? Bunun hesabı sorulmayacak mı?"

İki adayın yarıştığı CHP Aydın İl Başkanlığı seçimini 318 oy alan Bayram İnci kazandı. Diğer aday Soner Kaplan ise 290 oy aldı.

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor

Tezcan: AKP, Türkiye’yi tek parti diktatörlüğüne taşımaya yöneliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim