• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tevfik Lav Turnuvası Manisa’da futbol şöleni yaşatacak

Tevfik Lav Turnuvası Manisa’da futbol şöleni yaşatacak
Manisa Büyükşehir Belediyespor tarafından Manisalı merhum futbol adamı Tevfik Lav'ın adını yaşatmak için bu yıl 5.'si düzenlenecek Uluslararası Tevfik...

Manisa Büyükşehir Belediyespor tarafından Manisalı merhum futbol adamı Tevfik Lav'ın adını yaşatmak için bu yıl 5.'si düzenlenecek Uluslararası Tevfik Lav Futbol Festivali 2 Eylül tarihinde başlıyor. U12 yaş grubu için düzenlenen ve Beşiktaş, Bursaspor ve Konyaspor gibi önemli takımlara ev sahipliği yapacak turnuva öncesi basın toplantısı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, Manisa'da 2 Eylül tarihinden itibaren futbol şöleni yaşatacaklarını belirtti. Güzgülü, Merhum Tevfik Lav'ın adını yaşatıyor olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Geçirdiği trafik kazası sonrasında aramızdan ayrılan Manisa ve Türk sporunun önemli ismi Tevfik Lav'ın adı Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün geleneksel hale getirdiği Tevfik Lav Futbol Turnuvası adı altında yaşatılmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, TOKİ 2 Fikri Bayrıl Spor Tesisleri'nde turnuvayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyespor Koordinatörü Alparslan Ustamehmetoğlu ve Altyapı Sorumlusu Orhan Haşim Elmalı da yer aldı. Merhum Tevfik Lav'ın adını yaşatıyor olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, "Bizim için en önemli ilkelerden biri de Manisa'mızın yetiştirdiği değerli spor adamlarına sahip çıkmak ve onların isimlerini ölümsüzleştirmektir. Yeni yetişen nesillere bu değerleri aktarmak en az sportif başarılar kadar önemlidir. Manisa ve ülke sporuna katkıda bulunacak yeni yetenekler yeni yıldızlar yetiştirmek için özellikle altyapı eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda yaz okullarını yaptık. Altyapı eğitmen kadrosuna yeni hocalar dahil ettik. Her türlü desteği sağlayarak çocuklarımıza en iyi spor ortamını hazırladık. Akademi ligi için hazırlıklarımız devam ediyor. Kış futbol okulları bu yıl da devam edecek. Bu bağlamda Tevfik Lav Turnuvası da altyapı eğitimine verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Çocuklarımız çok güzide takımlarımızla maçlar yapacaklar. Böyle organizasyonlar çocuklarımızın sportif ve mental gelişimlerine büyük katkılar sağlamakta. Turnuvanın hazırlanmasına katkı sağlayan yönetici ve hocalarımıza, katılımlarından dolayı da bütün takımlarımıza teşekkür ederim. Umarım sağlıklı, başarılı, eğlenceli, güzel bir turnuva geçiririz. Adını yaşatmaya devam ettiğimiz Tevfik Lav'ı 5'incisi düzenlediğimiz turnuvada anmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Turnuvaya 10 kulüp katılıyor

U12 yaş grubu sporcular için düzenlenen Tevfik Lav Futbol Festivali'ne 4'ü Süper Lig takımlarının altyapıları olmak üzere 10 kulübün katılacağını belirten Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, Beşiktaş, Bursaspor, Konyaspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Denizlispor, Manisaspor, Bergama Belediyespor ve Altınordu takımlarının turnuvada boy göstereceğini belirtti. Güzgülü, Turnuvanın 4 Eylül tarihinde Pazar günü oynanacak olan final müsabakasıyla son bulacağını ve kapanış töreninin aynı gün saat: 13.30'da Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşeceğini belirtti.

Tevfik Lav Turnuvası Manisa’da futbol şöleni yaşatacak

Tevfik Lav Turnuvası Manisa’da futbol şöleni yaşatacak

Tevfik Lav Turnuvası Manisa’da futbol şöleni yaşatacak

Tevfik Lav Turnuvası Manisa’da futbol şöleni yaşatacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim