• BIST 9562.71
  • Altın 2489.514
  • Dolar 32.5332
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Teslim olan teröristler, PKK'lılara seslendi: Devletin adaletine sığının

Teslim olan teröristler, PKK'lılara seslendi: Devletin adaletine sığının
Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, kandırıldıklarını belirterek arkadaşlarına "teslim olun" çağrısı...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, kandırıldıklarını belirterek arkadaşlarına "teslim olun" çağrısı yaptı. Bir terörist, "Arkadaşlarıma sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine sığının. Biz devletin adaletine güvendik, sığındık. Korkmasınlar, bize bir şey yapmıyorlar. Arkadaşlar güvenlik güçlerine teslim olsun." dedi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin'de güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu önceki akşam 25 terörist teslim olmuştu. Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 25 terörist, sağlık kontrolü ve diğer işlemlerinin ardından Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"BİZİ ÖLÜME TERK ETTİLER"

Teslim olan teröristler, kandırıldıklarını vurguladı. Teröristlerin itiraflarından bazı ifadeler şöyle;

"Öz yönetimden bahsetmişlerdi. Ülke kuracağız diye bizi kandırdılar. Bizi örgütleyip yarı yolda bıraktılar. "Ne haliniz varsa görün" dediler. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'ne sığındık. Ben kimseyi öldürmedim, çünkü vicdanım kabul etmedi. Belki yasak kalkar, düzgün konuşabiliriz. Her şeyi savaşla başaramazsın. Herkes birbirini öldürecek. Yeter artık! Buradan gençlere sesleniyorum: Bir daha böyle bir hatayı yapmayın. Ben bu hataya girdim, siz karışmayın. Ne olursa olsun aileniz için çalışın. Eğer annemi, babamı dinleseydim bu halde olmazdım."

"Çok pişmanım. Babamı dinlemedim. Sonra gerçeği gördüm. Dua ettim, eğer sağ çıkarsam babam ne derse ondan başka bir şey yok."

"Terör örgütü kandırdı bizi. Bizi ölüme terk ettiler. Tek sayacağımız devlettir. Kürt gençlere sesleniyorum: Bu PKK yanlış bir örgüt. Çocukları kandırıp, örgütlüyor; savaşa sokuyor. Dağ kadrosu dediği kişileri arkalarda tutup çocukları zorla çalıştırıyorlardı. Yemek vermiyorlardı. Yemeklerimizi terk edilmiş evlerden alıyorduk. Zor su buluyorduk. Ölümle savaşıyorduk. Gençlere sesleniyorum; sakın böyle bir hataya düşmeyin."

"ZORLA BİZE HER ŞEYİ YAPTIRIYORLARDI"

"Gençler bunlara yaklaşmasınlar, gitsinler ailelerinin yanında kalsınlar. En güzel ailelerinin yanı. Bu şerefsizlerin yanına yaklaşmasınlar. Zorla bize her şey yaptırıyorlardı. Tünel kazdık, kendilerine hizmet yaptırdılar. Beni dinlerlerse ailelerinden uzak durmasınlar. Bu şerefsizlere köpek olacaklarına ailelerine hizmet etsinler. Kaçmaya çalışan bir kişiyi infaz ettiler."

"Çok pişmanım. Gençler hiç bulaşmasınlar. Bu şeyleri göreceğimi bilseydim en baştan hiç inanmazdım. Savaşacak genç lazım diyorlardı. Özenti ile girdim. Devlet bizi affetsin, gerçekten suçumuz var."

"İnsanının canını en çok acıtan şey, bize yasaktan önce güzel olacak, ölüm olmayacak demişlerdi. Ama yasaktan sonra gördüğüm tek şey; ölüm... Bugünkü aklım olsa kalmazdım. Hiçbir şey ölümle çözülmez."

"TESLİM OLUN"

"Arkadaşlarıma sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine sığının. (Teslim olduktan sonra) Bize hiçbir şey yapmadılar. Oradaki genç arkadaşlarımın gelip burada huzurlu bir şekilde ailelerine kavuşmalarını istiyorum. Benim son çağrım; biz devletin adaletine güvendik, sığındık. Korkmasınlar, bize bir şey yapmıyorlar. Arkadaşlar güvenlik güçlerine teslim olsun."

TSK: NE OLUR DÖNÜN

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Genelkurmay adına yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi; "Tüm Zehralara, tüm Ahmetlere, Mehmetlere sesleniyoruz: Dönün, ne olur dönün, kurtarın kendinizi bu pislikten, bu çıkmazdan. Devlet olarak size şefkatli kollarımızı açtık bekliyoruz. Ailenizle de gerekirse görüşüp sizi yeniden kazandıralım topluma. Daha önce yaptık, yapıyoruz, ailelerle görüşüp affetmelerini söylüyoruz. Çoğu affetti. Bakın Zehra teslim oldu, ailesi onu bağrına bastı. Affedilmeyenlere de devlet olarak biz her tür kolaylığı gösterdik, gösteriyoruz. Lütfen bir fırsatını bulduğunuzda kaçın ve kurtarın kendinizi bu bataktan!"Cihan

Teslim olan teröristler, PKK'lılara seslendi: Devletin adaletine sığının

Teslim olan teröristler, PKK'lılara seslendi: Devletin adaletine sığının

Teslim olan teröristler, PKK'lılara seslendi: Devletin adaletine sığının

Teslim olan teröristler, PKK'lılara seslendi: Devletin adaletine sığının

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim