• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Teski’den “Kaçak Su Kullanmayın, Mühür Kırmayın, Suça Ortak Olmayın” Uyarısı

Teski’den “Kaçak Su Kullanmayın, Mühür Kırmayın, Suça Ortak Olmayın” Uyarısı
İl genelinde yaklaşık 468 bin su abonesine hizmet veren Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, kentimizin alt yapısını çağdaş...

İl genelinde yaklaşık 468 bin su abonesine hizmet veren Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, kentimizin alt yapısını çağdaş bir düzeye yükseltmek için sürekli yatırımlar yaptığı, doğal olarak verilen her hizmetin, yapılan her yatırımın bir maliyetinin bulunduğu, bu maliyetin de genel olarak abonelerden alınan su kullanım bedelleriyle karşılandığı bildirildi.

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, kaçak su kullanımıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yaşayan ve su kullanan herkes idaremizle abonelik sözleşmesi imzalamak ve kullandığı suyun bedelini ödemek zorundadır. İdaremizin çalışmalarını yürütürken karşılaştığı en büyük sorunlardan biri kaçak su kullanılmasıdır. Kaçak su kullanan kişiler, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda 02/07/2012 tarihinde yapılan değişiklik öncesinde "hırsızlık" suçundan yargılanmakta iken, 6352 sayılı yasa ile yapılan değişiklik sonrasında "Karşılıksız Yararlanma" olarak tanımlanan suçtan yargılanmaktadırlar. Su borcundan veya kaçak su kullanımından ötürü suyun idaremiz personeli tarafından aparat ile mühürlenerek kullanıma kapatılması sonrasında, yeniden su kullanmak amacıyla idarenin izni olmaksızın bu aparatın kırılması veya çıkarılması eylemi ise 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 203.maddesinde tanımlanan "Mühür Bozma" suçunu oluşturmaktadır" denildi.

"KAÇAK SU KULLANANLAR TOPLUMA ZARAR VERİYOR"

"Unutulmamalıdır ki, kaçak su kullananlar hem kendilerine, hem de topluma zarar vermektedirler: Çünkü karşılıksız yararlanma suçu işlemeleri nedeniyle mahkumiyetlerinin kesinleşmesi ile hem yargılama giderlerinden sorumlu olmakta hem de mahkumiyetleri adli sicil kayıtlarına işlenmektedir. Bu durumun kişisel, ailevi ve toplumsal sonuçlarının vehameti tartışmasızdır" denilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Hepimize zarar vermektedirler; çünkü İdaremiz daha iyi ve nitelikli hizmet verme sorumluluğunu yerine getirebilmek için kaynak yaratmak zorundadır ve suyun ton maliyeti hesaplanırken kaçak su kullanımı nedeniyle uğranan kayıplar da dikkate alınmaktadır. Görüleceği gibi kaçak su kullanarak suç işleyen bir kişinin yaptıklarının bedelini, kullandığı suyun bedelini ödeyenler de çekmek durumunda kalmaktadırlar. İdaremiz suç işlenmesini önlemek, daha iyi ve nitelikli hizmet verebilmek için, hepimiz için kaçak su kullananlar ve mühür kıranlara karşı çok ciddi ve kararlı bir biçimde mücadele etmektedir, edecektir. Bu doğrultuda, karşılıksız yararlanma ve mühür bozma suçlarından hali hazırda 86 kişi hakkında ceza davası açılmış olup, bunlardan şimdilik 54 kişi hakkında mahkumiyet hükmü verilmiş, diğerleri hakkındaki davalar ise devam etmektedir."

Yargılama sonucunda verilen mahkeme kararlarını da açıklayan TESKİ Genel Müdürlüğü, "Yukarıda belirtilen suçlar sonuçları itibariyle hepimize etkileyen suçlar olup kamu vicdanını da yaralamaktadır. TESKİ Genel Müdürlüğü olarak herkesin bu konuda daha duyarlı olması ve mücadele etmesi gerektiği inancındayız. Bu inançla, "kaçak su kullanmayın, mühür kırmayın, suça ortak olmayın" diyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" diyerek, kaçak su kullanmamaları konusunda Tekirdağlıları uyardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim