• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi, Nusratiye mahallesi Kanalizasyon Kolektör Hattı İnşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi, Nusratiye mahallesi Kanalizasyon Kolektör Hattı İnşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptığı açılış konuşmasında, bu iş kapsamında, Çorlu ilçesinde yapılacak kanalizasyon kollektör hattının, Nusratiye, Silahtarağa ve Hıdırağa mahallelerinin atık sularını toplayarak, demiryolu altından ve askeri alanın yanından geçerek, Çorlu Suyu Deresi boyunca devam edeceğini, Ergene ilçesinin Sağlık mahallesine yapılacak atıksu terfi merkezine bağlanacağını söyledi. Dr. Şafak Başa, şöyle devam etti:

ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI İÇİN BÜYÜK BİR ADIM

"Atıksular terfi merkezinden arıtılmak üzere Çorlu Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilecektir. Söz konusu iş kapsamında 800 mm çapında 5739 metre ve 1000 mm çapında 1287 metre olmak üzere toplamda 7026 metre kollektör hattı, 1 adet terfi merkezi ve 630 mm çapında 2650 metre terfi hattı inşa edilecektir. İşin finansmanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından sağlanacak olup kontrollük hizmetleri TESKİ personelleri tarafından yürütülecektir. İşin tamamlanması ile Nusratiye ve Silahtarağa mahallesine, Kumluca deresinden gelen kötü koku son bulacak, çevre ve insan sağlığı için büyük bir adım atılmış olacaktır. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere, projenin hazırlanmasında emeği geçen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a, TESKİ çalışma arkadaşlarıma ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

ÇEVREYİ KİRLETMEDEN DEŞARZ EDİLECEK

Genel Müdür Başa'nın ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kolektör Hattı inşaatının devamındaki diğer projelerle birleştiğinde 20 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleşeceğini, Kumyol caddesi projesinin ise 300 milyon lira gibi dev bir bütçe ile gerçekleştirileceğini söyledi. Baysan, kolektör hatlarının tamamlanmasının ardından atıksu arıtma tesislerinde temizlenen atık suların Yenice'de bulunan deşarj sistemleri sayesinde çevreyi kirletmeden deşarj edileceğini ifade etti.

Amaçlarının kalıcı çözümler üretmek olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Çorlu hızla göç alan, buna bağlı olarak ihtiyaçları sürekli artan ilçelerimizden biri. Çorlu'nun başta altyapı olmak üzere sorunlarına kalıcı çözümler bulmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada temelini atacağımız tesis ile Çorlu ilçemizin altyapı sorununun en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Tekirdağ genelinde başlattığımız altyapı çalışmalarının sona ermesi ile de vatandaşlarımız altyapı sorunlarından uzak, mutlu bir kentte yaşayacak" şeklinde konuştu.

Son konuşmayı yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise, "Çorlu Trakya'nın en büyük yerleşim merkezi ve her yıl 10 bin kişi artan bir nüfusa sahibiz. Çorlu halkı adına bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak, ve davetliler eşliğinde Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kolektör Hattı İnşaatının temeli, vatandaşların büyük coşkusu eşliğinde atıldı.

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım

Teski’den Çevre Kirliliğini Önleyecek Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim