• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

TESK Genel Başkanı Palandöken, üçüncü çeyrek büyüme oranlarını değerlendirdi

TESK Genel Başkanı Palandöken, üçüncü çeyrek büyüme oranlarını değerlendirdi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 3. çeyrek büyüme oranının 11,1 olarak açıklanması ile ekonomik büyümede...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 3. çeyrek büyüme oranının 11,1 olarak açıklanması ile ekonomik büyümede tarihi bir rekora imza atıldığını belirterek, "Ülkemizin ekonomik büyüme oranı beklediğimiz gibi çift haneli sayıları buldu. Bu oran ekonomimizin katlanarak büyüyüp iyiye gittiğini gösteriyor. 2018'den esnaf için de ekonomi için de umutluyuz" dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik büyüme oranının iki basamaklı sayıları bulmasıyla Türkiye'ye olan yatırımların da artacağına dikkati çekerek, "Ülkemizin ekonomik büyüme oranı Temmuz - Ağustos - Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 olarak açıklandı. Bu ülkemiz için tarihi bir rekordur. Ekonomimizin daha iyiye gideceğini ve katlanarak büyüyeceğini, çift haneli sayıları bulacağımızı biz de ön görmüştük. Bu büyüme oranıyla birlikte Hindistan ve Çin'i de geride bıraktık. Gelişmekte olan ülkeler konumundan gelişmiş ülke konumuna giden bu yolda hızla ilerliyoruz. Bu büyüme oranı ülkemize olan yatırımları artıracaktır" ifadelerini kullandı.

"Esnafımıza yapılan yatırımlar boşa gitmiyor"

Büyümede en büyük payın yüzde 20.7 ile hizmetler sektöründe olduğunu kaydeden Palandöken, "Ulaştırma, konaklama, yiyecek gibi hizmet sektöründe tarihi büyüme rekoru kırdık. Bu rekorda bu sektörlerde faaliyetlerde bulunan esnafımızın da büyümeye katkısı yadsınamaz. Esnafımıza her türlü destek karşılığını ekonomik büyüme rakamları ile alıyor" dedi.

"Kredi derecelendirme kuruluşları objektif olmalı"

Büyüme oranı ile Çin ve Hindistan'ı geride bırakan Türkiye'nin kredi notu ve görünümünün aynı seviyede bırakılmaması gerektiğini anlatan Palandöken, şunları kaydetti:

"Ülkemizin büyüme oranı 3'üncü çeyrekte adeta rekora koştu. Bunu tüm dünya görüyor. Tek görmeyenler ise kredi derecelendirme kuruluşlarından başkası değil. Yapılması gereken objektif değerlendirme ile ülkemizin hak ettiği puanı almasıdır. Ülkemiz hak ettiği dereceyi alması ile yabancı yatırımcıların güvenle yatırım yapacakları tek ülke Türkiye olacaktır. Bu büyümenin ardından kredi derecelendirme kuruluşlarının verecekleri değerlendirme ne kadar objektif olduklarını da gösterecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim