• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İndirimden sonra tüketicinin faturasında 760 milyon liralık düşüş sağlayacak. Esnafın rekabet gücünü artıracak...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İndirimden sonra tüketicinin faturasında 760 milyon liralık düşüş sağlayacak. Esnafın rekabet gücünü artıracak doğalgaz fiyatından indirim yapılmasının ardından yüzde 50'sinden fazlası doğalgazdan üretilen elektrik faturalarının da düşürülmesi piyasaları çok olumlu etkileyecektir" dedi.

Doğalgaz fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılacağı müjdesinin hem vatandaş hem de esnafı sevindirdiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Doğalgaz faturasının hafiflemesi her kesimi mutlu edecektir. İndirimden sonra tüketicinin faturasında 760 milyon liralık düşüş sağlayacak. Esnafın rekabet gücünü artıracak doğalgaz fiyatından indirim yapılmasının ardından yüzde 50'sinden fazlası doğalgazdan üretilen elektrik faturalarının da düşürülmesi piyasaları çok olumlu etkileyecektir. Aslında faturaların üzerindeki kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedeli de düşürülmelidir. Faturaların hafiflemesi ile piyasaların morali yükselir. Fiyatlarına zam yapmak isteyen spekülatörlerin de hevesi kursağında kalır" ifadelerini kullandı.

"Elektrikte en yüksek tarife esnafa"

Türkiye'de en yüksek elektrik faturasını esnafın ödediği belirten Palandöken, "Elektrikte en yüksek faturayı esnaf ödüyor. Ekonominin fidanlığı olan esnaf ve sanatkârı desteklemek yarına yapılacak en büyük yatırımdır. Ama elektrik ve doğalgazda esnafa en yüksek faturalar ödetiliyor. Şimdi doğalgazda yüzde 10 indirimin diğer faturalara da yansımasını bekliyoruz. Şu an esnaf 29,7283 kuruştan kullanıyor. Toplam elektrik tüketiminin yüzde 24,5'ini tüketen, toplam elektrik tutarının yüzde 28'inden fazlasını ödeyen esnaf için indirimli "Esnaf Tarifesi" belirlenmesini bekliyoruz. Sonuçta esnafın maliyeti düşerken tüketici de mal ve hizmetleri ucuza alacak" diye konuştu.

"Esnafın ışıkları sönmesin"

Esnafın tek misyonunun mal ve hizmet satmak olmadığının altını çizen Palandöken, "Esnaf ve sanatkâr, mahallemizin, sokağımızın güvenliği ve teminatıdır. Ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle esnafın ışıkları sönmemeli, tersine sabaha kadar yanmalıdır. Esnafın olmadığı sokak daha güvensiz bir sokaktır. Bu nedenle esnafın faturasının düşürülmesi vatandaşın güvenliği için de önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim