• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

TESK Genel Başkan Vekili Aksak’tan darbe girişimine tepki

TESK Genel Başkan Vekili Aksak’tan darbe girişimine tepki
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Burhan Aksak, darbe girişimine tepki göstererek, "Bu ülke hepimizin ülkesi, çevremizdeki...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Burhan Aksak, darbe girişimine tepki göstererek, "Bu ülke hepimizin ülkesi, çevremizdeki insanlara biz kapımızı açtık, elimizi açtık, evimizi açtık, ekmek verdik, aş verdik, sahip çıktık ama bize aş verecek, ekmek verecek, bize sahip çıkacak hiçbir ülke yok" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan vekili Burhan Aksak, bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muş'ta,15 Temmuz tarihinde meydan gelen darbe girişimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimine tepki gösteren TESK Genel Başkan Vekili Aksak, Türkiye'nin milyonlarca insana kapısını açtığını ve Türklerin ise sığınacak hiçbir yerinin olmadığını söyledi. Güvenilen insanların hain çıktığını ifade eden Aksak, "Bu ülke hepimizin ülkesi, çevremizdeki insanlara biz kapımızı açtık, elimizi açtık, evimizi açtık, ekmek verdik, aş verdik, sahip çıktık ama bize aş verecek, ekmek verecek, bize sahip çıkacak hiçbir ülke yok. Bu ülkeden başka da hiçbir ülkemiz yoktur. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Cumhurbaşkanı da Başbakan da hata yapabilir, netice hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz. Güvendiğimiz, sevdiğimiz, itibar ettiğimiz memleketlimiz, kardeşimiz dediğimiz hain çıktı. Bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptı. Bu ülkeye darbe vurmaya kalktı, bu ülkeyi yerle bir etmek için ellerinden geleni yaptılar, ama Fatih Sultan Mehmet için ne güzel demiş Peygamber Efendimiz (s.a.v), "güzel insandır, İstanbul'u fetih eden', aynı söz Mustafa Kemal Atatürk için de geçerlidir. Çanakkale geçilmiş olsaydı, bugün belki hiç birimiz olmazdık" dedi.

Avrupa'ya seslenen Aksak, "Buradan Avrupa'ya sesleniyoruz, diyoruz ki; biz gayet iyiyiz, kan gövdeyi götürmüyor, kardeşçe hep beraber yaşıyoruz, demokrasiyi savunuyor, her akşamda ülkenin 81 ilinde demokrasi bayrağımız elimizde sallıyoruz, hiç kimsenin de burnu kanamıyor. Avrupa Birliği sen demokrasiyi savunuyorsun, nasıl savunuyorsun, demek ki sizin her taşın altında bir cinliğiniz var. Dünyanın, Avrupa'nın en sağlam yeri Nice, Cannes, film festivallerinin olduğu yer, niye önleyemediniz? 150-160 kişi hayatını kaybetti. Demek terör terördür, terörist teröristtir, bu Fransa'ya da bakmaz, İngiltere'ye de bakmaz, Türkiye'ye de bakmaz, dünyadaki hiçbir ırka bakmaz. Biz ülke olarak teröristin arkasına saklanıp sahip çıkmadık, ama biz dostlarımızı dost olarak görüyorduk ama dost değiller. Bizi hançerlemek için, bizi vurmak için ellerinde gelen her türlü pisliği yapıyorlar. Bizde ülkemize sahip çıkacağız, onlara bakmayacağız, biz daha çok demokrasi istiyoruz ve isteğimizde Allah'ın izniyle yerine gelecek, biz onlardan da çok çok daha iyiyiz ve huzurluyuz" şeklinde konuştu.

Toplantıya Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası İl Başkanı Mehmet Salih Kılıç da katıldı.

TESK Genel Başkan Vekili Aksak’tan darbe girişimine tepki

TESK Genel Başkan Vekili Aksak’tan darbe girişimine tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim