• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Teşhis için polisler sıraya dizildi

Teşhis için polisler sıraya dizildi
Hatay'ın Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının, teşhis için Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun karşısında sıraya dizdirilmelerine yol açan olayla ilgili davada, 5 sanığın yargılaması

Hatay'ın Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının, teşhis için Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun karşısında sıraya dizdirilmelerine yol açan olayla ilgili davada, 5 sanığın yargılamasına bugün devam edildi.

Dörtyol 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz yargılanan 3 polis ve milletvekilinin oğlu ile AK Parti gençlik kolu üyesi hazır bulunmadı. Duruşmada hakim, ifadesi beklenen iki tanığın bulundukları şehirlerdeki mahkemeler kanalıyla ifadelerinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

KANTİNCİ-POLİS TARTIŞMASI

Olay, 29 Haziran 2012'de Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde meydana geldi. Emniyetin kantinini işleten AA Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Uzun'un oğlu AK Parti Gençlik Kolları üyesi Ömer Uzun ile kantine gelip tost isteyen polis memuru Alper Atilla arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre Atilla'yı sürdürmekle tehdit eden kantincinin haber vermesi üzerine, Milletvekili Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, babasının danışmanı Fehmi Rigan ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek emniyetin bahçesinde polisleri tehdit etti. Bu sırada olaya müdahale eden Komiser Yardımcısı Murat Emer de tehditlere hedef olunca aralarındaki tartışma arbedeye dönüştü.

TEŞHİS İÇİN POLİSLER SIRAYA DİZİLDİ

Kantin işletmecisi Ömer Uzun ve arkadaşı İsmeti Kağan Türkoğlu'nun dövüldüklerini iddia etmeleri üzerine soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Türkoğlu, arkadaşı Uzun ve danışman Rigan, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz tarafından ellerine numaralı kağıtlar verilerek sıraya dizilen polisler arasında Komiser Yardımcısı Murat Emer ile polis memuru Alper Atilla'yı teşhis etti.

DAVA AÇILDI

Yapılan soruşturmanın ardından olayla ilgili Dörtyol 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açılıp, Komiser Yardımcısı Murat Emer, Polis Memurları Alper Atilla ve Önal Uzun ile Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ve AK Parti Gençlik Kolları Üyesi Ömer Uzun hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerince tehdit, hakaret, kasten yaralama ve kasten yaralamaya teşebbüs suçlarından 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bu yaşananlardan sonra Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Polis Memuru Alper Atilla Hatay'ın başka ilçelerinde görevlendirildi. Emniyetin kantinini işleten Ömer Uzun'un mukavelesi de feshedildi. Tayinler 'sürgün' olarak değerlendirilirken, polisleri sıraya dizdirip milletvekilinin oğluna teşhis ettiren İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atandı.

http://www.istanbulheber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim