• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

“Tesadüfen Kadın Elizabeth” Yenimahalle’de Sahnelendi

“Tesadüfen Kadın Elizabeth” Yenimahalle’de Sahnelendi
Birbirinden popüler tiyatro oyunlarını ücretsiz olarak vatandaşlarla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, 50'inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda Ankara...

Birbirinden popüler tiyatro oyunlarını ücretsiz olarak vatandaşlarla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, 50'inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda Ankara Sanat Tiyatrosu'nun "Tesadüfen Kadın Elizabeth" adlı tiyatro oyununu Yenimahallelilerle buluşturdu.

Kahkahaların havada uçuştuğu tiyatro oyununu vatandaşın yanı sıra Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlarda izledi.

DarioFo'nun yazdığı Ferdi Değirmencioğlu'nun yönettiği başarılı dekor ve başarılı oyunculuk performansı ile göz dolduran oyunda, Kraliçe Elizabeth'in devlet yönetimi ve iktidar hırsları Shakespeare'in ünlü eseri Hamlet ile bağdaştırarak anlatıldı.

Kraliçenin kişiliği ile kadın kişiliği arasında yaşadığı çatışmaları da seyirciye sunan oyun, komik politik mesajlarıyla da seyirciyi güldürmeyi başardı. Oyun arasında tiyatroyu izlemeye gelen vatandaşlara çay da ikram edildi.

"SANAT KÖTÜLÜKLERDEN ARINMAMIZI SAĞLAYAN EN GÜZEL YOL"

Oyun sonunda ekibe çiçek takdim ederek, oyuncuları başarılı performanslarından dolayı tebrik eden Kartal ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar adına tüm vatandaşları selamladı.

Oyunu çok beğendiğini vurgulayan Başkanvekili Kartal, "Kraliçe Elizabeth performansı uzun yıllardan beri izlediğim en güzel performanslardan biriydi. Huzurlarınızda oyuncularımızı kutluyorum. Yenimahalle Belediyesi'ne de böyle bir oyun yakışırdı. Sizleri de kutluyorum, çünkü bugün buraya geldiniz, sanatı ancak sanatseverler ayakta tutabilir. Ankara Sanat Tiyatrosu da bunu yıllardır yapıyor. Ankara Sanat Tiyatrosu, 70'li yılların başında AsafÇiyiltepe, Erkan Yücel, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Meral Gürol ve Savaş Yurttaş gibi bir dizi önemli oyuncuyu yetiştiren bir akademidir. Sanat içimizdeki kötülüklerden arınmamızı, aydınlanmamızı ve karanlıkları dağıtmamızı sağlayan en güzel yoldur. Bu yüzden sanatı ve sanatçılarımızı destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim