• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Terzioğlu: "Suriyeliler yeni hayatlarına Turkcell’le uyum sağlıyor"

Terzioğlu: "Suriyeliler yeni hayatlarına Turkcell’le uyum sağlıyor"
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Davos'ta Suriyeli mültecilerin eğitim ve iletişim alanlarındaki problemlerine çare olarak Turkcell'in geliştirdiği...

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Davos'ta Suriyeli mültecilerin eğitim ve iletişim alanlarındaki problemlerine çare olarak Turkcell'in geliştirdiği çözümleri, dünya liderlerine anlattı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Dünya Ekonomi Forumu'na konuşmacı olarak katıldı. "Duyarlı ve Sorumlu Liderlik" temasının işlendiği zirvede Terzioğlu, ülkemiz sınırları içerisine yaşayan Suriyeli mültecilerin herkesle eşit şartlara sahip olmasını sağlamak amacıyla Turkcell'in geliştirdiği projeleri anlattı. Konuşmasında, Turkcell'in ilk etapta mobil uygulama olarak hayata geçirdiği ve daha sonra AFAD, Prodea Systems ve Naiim işbirliğiyle geliştirerek Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'ne entegre edilen Merhaba Umut eğitim projesinin önemine dikkat çekti. Merhaba Umut mobil uygulaması Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim kurma ve bilgi edinme gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Merhaba Umut eğitim projesi ile de Kahramanmaraş'taki merkezde çocuk, genç ve yetişkinlere özel eğitim, sağlık, günlük yaşam içerikleri ve Türkçe öğrenme imkanı sunulacak.

"İletişim teknolojileri ile doğru çözümler mümkün"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu konuşmasında, "Dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olan Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Turkcell olarak, 1.2 milyonundan fazlasına hizmet verdiğimiz bu müşterilerimizin ihtiyaçlarını araştırdığımızda parasal yardım, yiyecek ve barınaktan sonra gelen en büyük ihtiyaç taleplerinin eğitim olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte dil problemi hem çocuk hem de yetişkinler için her alanda olduğu gibi eğitimde de problem. Özellikle bu alanda devletimizin yoğun çalışmalarının yanı sıra halen çözüm ihtiyacı devam ediyor. İletişim teknolojileri işte bu zorluklara karşı önemli çözümler yaratma potansiyeline sahip.

Bu bakış açısıyla, 20 Eylül'de Turkcell Akademi'nin geliştirdiği, özellikleri arasında Türkçe-Arapça temel dil eğitimi ile anında sesli çeviri imkanı da bulunan mobil uygulamamız "Merhaba Umut"u lanse ettik. Bugün de çalışmalarımızın bir sonraki aşaması olarak, Kahramanmaraş'ta bulunan Suriyelilerin yaşadığı Geçici Barınma Merkezi'nde yaşayan herkese hitap edecek bir eğitim merkezi oluşturma amacıyla mobil uygulamamız Merhaba Umut'u yeni bir boyuta taşıyoruz. Geliştirdiğimiz Merhaba Umut eğitim projemiz ile Barınma Merkezi'nde yaşayan Suriyelilerin eğitimine ve Türkçe öğrenebilmelerine destek olabilmeyi umuyoruz" dedi.

"Doğru yaklaşımlar ile daha büyük etki yaratmak mümkün"

Davos'taki konuşmasında, kullanıcıları doğru çözümlerle buluşturmanın, başarıyı da beraberinde getirdiğinin altını çizen Terzioğlu, "Merhaba Umut" projesinin özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının bir araya gelerek yaratabileceği güç birliği anlamında değerli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Özel sektörün, "yardım etmek" bakış açısının ötesine geçip sosyal sorunlara çözüm için çare üretmek yaklaşımını benimseyerek, bu gibi konularda daha büyük bir etki yaratılabileceğine dikkat çekti.

Merhaba Umut Kahramanmaraş'ta

Aralık 2016'da faaliyete geçen Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'nde, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği Merhaba Umut eğitim projesi ile yer alan Turkcell, çocuk ve gençlere özel Arapça K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içerikler ile Türkçe öğrenme olanağı sağlıyor.

Terzioğlu: "Suriyeliler yeni hayatlarına Turkcell’le uyum sağlıyor"

Terzioğlu: "Suriyeliler yeni hayatlarına Turkcell’le uyum sağlıyor"

Terzioğlu: "Suriyeliler yeni hayatlarına Turkcell’le uyum sağlıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim