• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Terzioğlu: “Hedefimiz Bölgede Toplam 100 Milyon Abone”

Terzioğlu: “Hedefimiz Bölgede Toplam 100 Milyon Abone”
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde bölgede 100 milyon abone sayısına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde bölgede 100 milyon abone sayısına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

GSM dünyasının kalbinde hedeflerini açıkladı. Mobil dünyanın en önemli buluşma noktası olan GSMA Mobil Dünya Kongresi'nin üçüncü gününde açılış konuşmasını gerçekleştiren Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, "Şu anda bölgemizde toplam 72 milyon olan abone sayımızı 100 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz. Coğrafi ve kültürel yakınlığın olduğu tüm ülkelerdeki fırsatları değerlendireceğiz. Odağımızda bölgesel büyüme, hedefimizde küresel marka yaratmak var" dedi. Terzioğlu, mobil dünyanın buluştuğu ve mobil ekosistemin en önemli etkinliklerinden olan Barcelona'daki GSMA Mobil Dünya Kongresi'nin üçüncü gününde açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Turkcell'in bölgesindeki en aktif oyunculardan biri olduğunun altını çizen Kaan Terzioğlu, mevcutta 9 ülkede 72 milyon müşteriye hizmet verdiklerini, yeni dönemde hedeflerinin 100 milyon aboneye ulaşmak olduğunu açıkladı. İlk kez 1987 yılında GSM World Congress adıyla düzenlenen ve bu yıl 30. yıldönümünde konuklarını ağırlayan Mobil Dünya Kongresi'ne yaklaşık 200 ülkeden 2100'ü aşkın şirket katılıyor. Mobil Dünya Kongresi'nin bu yıl 95 bin katılımcı tarafından izlemesi bekleniyor.

"ODAK BÖLGESEL BÜYÜME, HEDEF KÜRESEL MARKA"

Hedeflerine ulaşmak için bölgesel büyümenin önemli olduğunu ifade eden Terzioğlu, Turkcell'in ürün ve servislerinden örnekler vererek "Turkcell Müzik'te yıllık 200 milyon olan dinleme sayısının 2018 sonunda 4 kat artışla yaklaşık 800 milyona ulaşacak. BİP'in dünya genelinde 189 ülkede kullanılıyor. Yaklaşık 6 milyon 500 bin indirme sayısına ulaştık" dedi. Sunumunda BİP ile ilgili detayları paylaşan Kaan Terzioğlu, uygulama ile ilgili gelecek planlarını da paylaştı. Yakın zamanda uygulama üzerinden her yöne sabit ve her yöne mobil numaraları da arama imkanı sunacaklarını belirten Terzioğlu, BİP'i muadilleri arasında bambaşka bir konuma taşıyacak yeni özelliklerini de yakın zamanda lanse edeceklerini duyurdu. BİP'in görüntülü konuşma, kendi kendini silen mesajlar, roaming seçenekleri gibi öne çıkan özelliklerine de değinen Kaan Terzioğlu küresel marka yaratma noktasında katma değerli servislerin önemine vurgu yaptı.

"TÜM PAZARLARDA FIRSATLARI DEĞERLENDİRİRİZ"

Turkcell'in bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda şirket satın alma fırsatlarını yakından takip ettiğinin altını çizen Terzioğlu, "Fintur'da Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Kazakistan'da halihazırda azınlık payımız var. Eğer fırsat oluşursa daha önce de belirttiğimiz gibi değerlendirebileceğimiz bir proje olabilir. Her zaman Turkcell'i güçlendirecek; stratejik opsiyonları değerlendireceğiz. Coğrafi ve kültürel yakınlığın olduğu tüm pazarlarda fırsatları değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı. Güçlü altyapı ve zengin içerikli servisleri bir arada sunarak ile müşterinin kalbini hedeflediklerini açıklayan Terzioğlu "Hepsini müşteriyle gerçek birer bağlantı kurmak için başarı öyküleri olarak konumlandırıyoruz. Asıl mesele insanlara gerçek bağlantıyı sunabilmek. Onların kalbine dokunan, duygularına dokunan gerçek bağlantıları sağlayabilmek çok önemli" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'NIN EN İYİLERİNDENİZ"

Katma değerli servisler için olmazsa olmaz bileşenin güçlü altyapı olduğuna dikkat çeken Terzioğlu, Turkcell'in bugün sadece bölgesinde değil, Avrupa'da en iyi şebeke altyapılarından birisine sahip olduğunun altını çizdi. Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki dönemde mobilde 375 Mbps genişbant hızını sunacağız. İleride bunu 1000 Mbps seviyesine çıkaracağız. İyi bir altyapınızın olması tek başına yeterli değil. Başarı için müşterinin kalbine de dokunmalısınız. Bu altyapının üzerindeki servisleri nasıl çeşitlendirdiğiniz de en az iyi altyapı kadar önemli. Şu anda bölgesel bir aktör olan Turkcell'in hayali, global servisler yaratarak bu sayede yüz milyonlarca küresel kullanıcı ile bağlantı kurmak ve hedefimize ulaşmak. Doğru bildiklerimizi ve güvendiğimiz deneyimlerimizi sürekli yeniden gözden geçirmek zorunda kalıyoruz. Etrafımızdaki değişimleri, hareketleri gözlemliyoruz. Bu değişim sürecinden güçlenerek çıkacağız. Çünkü müşterimizi en iyi biz tanıyoruz. Biz bu dönüşümden nasıl güçlü çıkarız onun hesaplarını yapıyoruz. Önümüzdeki dönem için hayallerimiz var ve bu hayalleri nasıl hayata geçireceğimiz konusunda sürekli kafa yoruyoruz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim