• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Terörün etkilediği turizmde yaralar sarılıyor

Terörün etkilediği turizmde yaralar sarılıyor
Yaşanan terör olaylarından dolayı turizmin olumsuz etkilendiğini belirten Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığ'da bilinçli bir turizm...

Yaşanan terör olaylarından dolayı turizmin olumsuz etkilendiğini belirten Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığ'da bilinçli bir turizm kitlesi olduğunu ve bu olumsuzlukların hep beraber aşılacağını söyledi.

Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk Elazığ turizmi hakkında bilgi verdi. Elazığ'ın bütünüyle bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Öztürk, bu potansiyeli yılmadan, ortam ne olursa olsun insanlara anlatacaklarını dile getirdi. Elazığ'ın her şeyden önce bölgesinin çok önemli bir kültür merkezi olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "Bu merkez olma özelliği tarihinden de geliyor. Harput diye bilinen ve bir kültür sanat unvanı taşıyan şehrin devamıyız. İnsan unsurumuz, geleneksel değerlerimiz, musikimiz ve inanç değerleriyle ülke turizmi içerisinde kendini hissettiren önemli bir potansiyele sahiptir. Doğal güzellikleri de önemlidir. Hazar Gölü, Hazar Baba Dağı, Karakocan'daki kaplıcalar önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Harput musikisi kürsü başı geleneği altında dünya kültür mirası listesine alınmıştır. Doğal güzellik olarak Hazar Gölü Avrupa seçkin destinasyonlar listesine alındı. Bunlar ilimiz adına ilkler ve güzelliklerdir" dedi.

Turizm altyapısına katkı olan en önemli şeyin oteller olduğunu aktaran Öztürk, "Elazığ'da dünya markalarının yer aldığı çok önemli oteller açılmıştır ve açılmaya da devam etmektedir. Şuanda bin 412 yıldızlı yatağımız var. 782 yıldızlı yatağımız da geliyor. Turizmin yine olmazsa olmazlarından seyahat acenteleri 1 tane iken şuan 45 tane acente olmuştur. Bunlar ildeki turizm potansiyelinin çok olumlu sinyaller verdiğini göstermektedir. Bunların hepsinin geleceğe gitmesi lazım. Onun içinde bunların çalışması lazım. Seyahat acentelerinin otelleri doldurması lazım. Bunun herkes bilincinde. Elazığ'da bilinçli bir turizm kitlesi var. Halkın ve devletin gayretiyle bu işi aşarız diye düşünüyorum. Bölgede Elazığ insanının sağ duyusu hep vardı. Bu sevgiye ve saygıya dayalı. İnsanın kendi değerlerini, kendi potansiyelini, kendisini bozmadan ifade etmesi önemlidir. Amerikalıya kendimi şirin göstereceğim diye kendimi bir başka şekillere sokmama gerek yok. Kendi değerleriyle, bir Gakkoş değerleriyle insanların karşısında olunduğunda sizi zaten arzu ediyorlar ve görmek istiyorlar. Zevklerinizden, damak tatlarınızdan ve güzelliklerinizden nasipleniyorlar" diye konuştu.

Turizmin 7'den 70'e herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Öztürk açıklamaların şöyle sürdürdü:

"Turizm, istenilince hadi turizmle kalkınalım denilen bir alan değildir. Çok hassasiyet ister. 52 sektörün işbirliği ile turizm gelişebilir. Bunun özellikle eğitim ayağı önemlidir. İnsanlara hitap ederken halkın doğal yaşamı içerisindeki eğitimi ve sektörde çalışan insanların eğitimi önemlidir. Bununla ilgili de Elazığ'da önemli adımlar atılıyor ve kurslar düzenleniyor. Hem turizm lisesi hem yüksekokulu da var. Hepsini yoğurabildiğimiz taktirde turizmde istenilen hedeflere ulaşacağız".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim