• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Terörle mücadele yasaları güçlendirilmeli

Terörle mücadele yasaları güçlendirilmeli
Fransa Başbakanı Manuel Valls, terörle mücadele yasalarının, hukuk devletine saygı çerçevesinde güçlendirilmesini istedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, terörle mücadele yasalarının, hukuk devletine saygı çerçevesinde güçlendirilmesini istedi.

Meclis genel kurulunda Başbakan Valls ve Bakanlar Kurulunun tamamının katılımıyla terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına özel bir oturum yapıldı.

Meclis Başkanı Claude Bartolome’nin, saldırılarda hayatını kaybeden 17 kişinin adını okumasının ardından, milletvekilleri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, milli marşı okudu.

Daha sonra kürsüye gelen Valls, hükümetin terörle mücadelesini kararlılıkla süreceğini belirterek terörle mücadele yasalarının ve AB içindeki yasal mevzuatın güçlendirilmesini istedi.

Terör zanlılarının daha iyi izlenmesine ve terör suçundan yargılananların serbest kaldıktan sonra da daha iyi takip edilmesinin önemine işaret eden Valls, istihbarat servislerinin de güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Valls, bu yıl içinde yerli ve yabancı terör şüphelilerinin, hava ulaşımı kullanmaları halinde verilerin paylaşımı konusunda da Avrupa ülkeleriyle daha etkili işbirliğine geçileceği sözünü verdi. Valls, bu konuda Avrupa Parlamentosu’nda askıya alınan direktifinin de bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Valls, AB ülkelerinin de Fransa’nın Afrika’daki terörle mücadelesine daha fazla destek vermeleri çağrısında bulundu.  

Fransa’nın teröre karşı savaş içinde olduğunu kaydeden Valls, Fransa’nın ülkedeki Müslümanlarla hiçbir sorunu olmadığını, yürütülen savaşın radikal dinci teröristlere karşı olduğunun altını çizdi.

Hem Musevi hem Müslümanlara ait ibadet yerlerinin daha iyi korunacağını bildiren Valls, Müslüman ve Musevi karşıtlığının Fransa’da hiçbir şekilde yeri olmadığını ifade etti.

Terörle mücadele gösterdikleri fedakar çalışmalardan dolayı güvenlik güçlerini öven Valls’in konuşması, birkaç kez milletvekillerinin ayakta alkışlarıyla kesildi.

Manuel Valls, konuşmasında İçişleri Bakanlığı Bernard Cazeneuve’den internetin terör amaçlı kullanımının önüne geçilmesi yeni bir yasa tasarısı hazırlığına girmesini istedi.

Yeni güvenlik önlemleri çerçevesinde 122 bin kişinin ülke genelinde hassas ve saldırıya hedef olabilecek yerleri koruduğunu bildiren Valls, terörle mücadelede yaklaşık 10 bin ordu mensubunun görev yapacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim