• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Teröristlerin Sığınağından Tavla Ve Tansiyon Aleti Çıktı

Teröristlerin Sığınağından Tavla Ve Tansiyon Aleti Çıktı
Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca, Kağızman, Madur Bölgesi'nde icra edilen "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-4" operasyonunda terör...

Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca, Kağızman, Madur Bölgesi'nde icra edilen "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-4" operasyonunda terör örgütüne ait 4 sığınak ve çok sayıda malzeme ele geçirilerek imha edildi. Sığınakta bulunan tavla ve tansiyon aleti dikkat çekti.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Erzurum Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nca yapılan arama tarama faaliyeti sırasında Vargaçunk ve Boztepe'de bölücü terör örgütüne ait 4 adet sığınak bulundu. Sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Konuyla ilgili Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "80-100 metrekare yüz ölçümünde, 2 metre yüksekliğinde, 4 odalı, üstü odun ve naylonla kapatılmış olan sığınakta 1 adet tek kişilik, 2 adet çift kişilik ranza, 16 büyük, 10 küçük tüp, 3 adet bidon, 20-25 adet kitap ve 5 adet lüks lambası ele geçirildi" denildi.

Açıklamada, "İkinci sığınakta ise 3x5 ebadında, 1 metre yüksekliğinde üzeri toprakla kapatılmış olan sığınakta 2 adet küçük tüp, 2 adet 50 litrelik varil, 70 adet bardak, 1 adet tansiyon aleti, 1 adet matkap, bol miktarda kitap, 3 adet ceket, 4 adet içlik, 7 adet yağmurluk ve sığınak yanına dikilmiş 70 adet fidan ve 2 adet tavla, ayrıca 6 kişilik olduğu değerlendirilen diğer sığınakta ise 50 metre sera naylonu, 10 kilo kuru fasulye, 5 kilo salça, 6 adet kaşık, 2 kutu reçel, 20 kilo zeytin, 3 kutu çay, 20 adet bardak, 3 adet şemsiye, 1 kürek ve 1 kazma. Diğer sığınakta da 3 adet branda, 2 adet battaniye ve 2 adet kamuflajlı ceket ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen yaşam malzemeleri ve sığınakların Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla yerinde imha edildiği ve olayla ilgili adli tahkikata başlandığı bildirildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, TSK ve güvenlik güçlerinin halkın huzur ve güveni için her türlü imkanları kullanarak özveriyle terör örgütü ile mücadele ettiği belirtilerek, "Vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerine, terörle mücadele kapsamında desteklerini esirgememeleri, terör örgütünün faaliyetlerinin sonlandırılması açısından önem arz etmektedir" denildi.

Teröristlerin Sığınağından Tavla Ve Tansiyon Aleti Çıktı

Teröristlerin Sığınağından Tavla Ve Tansiyon Aleti Çıktı

Teröristlerin Sığınağından Tavla Ve Tansiyon Aleti Çıktı

Teröristlerin Sığınağından Tavla Ve Tansiyon Aleti Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim