• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Teröristlerden "Pişmanlık" İtirafı: Etim Çürüdü, Beni Bırakıp Gittiler

Teröristlerden "Pişmanlık" İtirafı: Etim Çürüdü, Beni Bırakıp Gittiler
Hakkari Yüksekova'da teslim olan teröristlerden biri pişman olduğunu itiraf ederek "Yanımda patlama oldu. Yaralandım. Etim çürüdü. Beni bir eve bırakıp gittiler." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, PKK tarafından kandırıldıklarını belirterek, örgüte katılmaları ve bölge halkına yaşattıklarından dolayı pişman olduklarını anlattı.

Yüksekova'da PKK'ya yönelik operasyon sırasında teslim olan teröristlerden biri, güvenlik güçlerine verdiği ifadede, halkın kendilerinden kaçtığını, bu yüzden yaşadıkları evleri terk ettiklerini söyledi.

"DEĞERLİ EŞYALARI ALIN, EVLERİ YAKIN" DEDİLER

Vatandaşın evinin duvarlarını deldiklerini, evlerin altında tüneller kazdıklarını ve kaçtıkları yerlerdeki evleri de yaktıklarını itiraf eden terörist, şu ifadeleri kullandı:

"Kürt halkına ve bölge halkına fazla zarar verdik. Milletin göç etmesine sebep olduk, milletin evini talan ettik, millete zarar verdiler. Bize vaat ettikleri hiçbir şeyi yapmadılar. Bizi direkt ölüme sürdüler. Bize 'değerli olan eşyaları alın, duvarlarını delin ve işiniz bittiği halde evleri yakın çıkın' dediler. Pişmanım ben de devletin adaletine sığındım."

İfadesinde teslim olduktan sonra yaşadıklarını da "Bizi oradan aldılar, direkt getirdiler. Bize yemek verdiler, bizi iyi ağırladılar. 15, 16, 17 yaşındaki genç çocuklar vardı hepsi telef oldu. En kısa zamanda gelip devlete sığınsınlar, bunun başka bir çaresi yok. Gittikleri yol, iyi yol değil, Kürt davası değil. Ama bunlar kin kusuyorlar, gencecik çocukları resmen ölüme sürüklüyorlar." sözleriyle aktardı.

"HERKESİ KANDIRIP BU HALE GETİRİYORLAR"

Diğer terörist ise "Bu barikatların halka bir faydası olsaydı, halk burada olurdu, hendekleri barikatları bırakıp gitmezlerdi." dedi.

Teslim olmaya karar verdiğini ama korkularının da bulunduğunu belirten terörist, "Mesela belki yanlış anlaşılıp vurulma, öldürülme korkusu vardı. Bir evden diğer eve geçmek için duvarlar açılıyordu, mevziler filan yapılmıştı zaten önceden. Evlerde tahribat oluyordu, önceden örgütün yerleştirdiği patlayıcılar vardı. Patlama sonucu yıkım oluyordu." ifadelerini kullandı.

"ETİM ÇÜRÜDÜ, BENİ BİR EVDE BIRAKTILAR"

Teröristlerden bir diğeri de tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesinde, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Yanımda bir patlama oldu. Oradaki doktor, sözde beni muayene etti ama herhalde etim çürüdü, doğru dürüst muayene etmediği için gittikçe kötüleşmeye başladım. Beni tek başıma bir evde bıraktılar. Orada da epey zorlandım, kan kaybettim. O yüzden şimdi buradayım, arkadaşlar yardım ediyor. Tedavi ettiler sağ olsunlar, gittikçe iyi olmaya başlıyorum. Gençleri, cahil çocukları, yaşları küçük olan herkesi kandırıp bu hale getiriyorlar."

Öte yandan gözaltındaki terör örgütü mensuplarına, güvenlik güçlerince yemek verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim