• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Teröristin Babasından Valiye Teşekkür

Teröristin Babasından Valiye Teşekkür
Bitlis'te defnedilen kadın teröristin babası, cenazede örgüt propagandasına müsaade edilmesine izin vermeyen Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a teşekkür ziyaretinde...

Bitlis'te defnedilen kadın teröristin babası, cenazede örgüt propagandasına müsaade edilmesine izin vermeyen Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sürdürülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen kadın terörist Gülistan Aysal'ın babası Feyzullah Aysal, Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret ederek, kızının cenazesinin defin işleminde terör örgütü yandaşlarının provokasyonuna müsaade edilmediği için teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise bu halkın terör örgütünden desteğini çektiğini belirterek, "Ne olursa olsun çocuklarının ölmesini istemiyorlar. Böyle bir hayatın yaşanmaz olduğunu ve doğru olmadığını da görerek desteklerini çektiler. Son Nevruz hadisesiyle görüldü ki artık Kürtler, bu şeytani örgütten, zalimlere uşaklık eden PKK'dan elini çekti. İnşallah bu bir kırılma noktası gibi de görülmelidir. Milletvekilleri ve birtakım ileri gelenler sokaklara çıkıp davette bulundu. Nevruz için bütün ilçelerde izin verdik. Ama onlar adam toplayamayacaklarını da görerek tek bir yerde çok görünmek için Tatvan ilçemizi seçti. Hepsi birden sokaklara çıkıp vatandaşlara göz temasıyla tehditlerde bulunarak davetiyeler dağıttı. 500 kişiyi bile bir araya toplayamadılar. Her köyden bile bir adam bulamadılar. Bu halk artık terör örgütünden desteğini çekmiştir. Ne olursa olsun çocuklarının ölmesini istemiyorlar. Böyle bir hayatın yaşanmaz olduğunu ve doğru olmadığını da görerek desteklerini çekti" dedi.

"CENAZE İÇİN BÜTÜN DESTEĞİ SAĞLADIK"

Operasyonlarda etkisiz hale getirilen Gülistan Aysal için ailesinden istenen bütün desteği devlet olarak sağladıklarını belirten Vali Çınar, "Devlet olarak baba ve ailenin istediği şekilde cenaze merasiminin yapılmasını sağladık. Nice baba, anne ve aile de aynı duygu ve düşünceyi taşıyor, ancak insan öldürmeye odaklanmış bir anlayışın tehditleri nedeniyle kendilerini ileri atamıyorlar. Kızının terör örgütünce nasıl kandırıldığını, nerelere götürülüp ve bu vahim sonuçlara maruz bırakıldığını gören bir babanın cesaretle kızının cenazesine sahip çıkmayı, kızını kandıranların cenazeyi bir "şeytan ayinine" katılır gibi katılmalarını istemeyen bir anlayışı ortaya koymuştur. Aileye başsağlığı ve sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Baba Aysal ise, polisi ve askeri şehit etmeden kızının cenazesi gelsin diye dua ettiğini belirterek, "Eğer orada kalsaydı, devam etseydi ve katil olsaydı, benim için zor olan buydu" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü yandaşlarının kızının cenazesine katılamadığını da ifade eden Aysal, "Cenazemizi istediğimiz şekilde kaldırdık. Kızımı götürdüler ateşin içine attılar. 22 Kasım 2015'te kızımı götürdüler. Bu yıl 10 Mart'ta ise kızımın ölüm haberini aldık. Gazeteden kızımın öldüğünü öğrendik. "Devlet kızımı infaz etti" diye ortaya atılanlara ben inanmıyorum. Çünkü kızımı oraya götürdüler ve beceremeyince örgüt tarafından çocuğum infaz edildi. Terör örgütünün yaptıklarının Kürtlükle ilgisi yoktur. Kürt davasıymış. Ben buna da inanmıyorum ve buna ihanet davası diyorum" dedi.

"ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

Baba Aysal, bütün anne ve babalara seslenerek, çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. Baba Aysal, "Eğer Kürt davası diyorlarsa; Silopi, Sur ve Cizre ilçelerinde en çok oy aldıkları kesimlerin evlerini yakıp yıktılar. Demek ki Kürt davası değil. Kandırıyorlar ve resmen ateşin içine atıyorlar. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Ülkemize sahip çıkalım. Gideceğimiz başka bir ülke yok. 3 milyon Suriye halkını ülkemizde barındırıyoruz. Ama biz nereye gideceğiz? Burada kızımın cenazesinin örgüt propagandasına dönüşmesine izin vermeyen başta Bitlis Valimiz Ahmet Çınar olmak üzere Emniyet Müdürümüze ve emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyarette Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya da hazır bulundu.

Teröristin Babasından Valiye Teşekkür

Teröristin Babasından Valiye Teşekkür

Teröristin Babasından Valiye Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim