• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, MEMURSEN ve sivil inisiyatif kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği "Teröre Karşı Tek Ses Tek Yürek" etkinliğinde teröre...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, MEMURSEN ve sivil inisiyatif kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği "Teröre Karşı Tek Ses Tek Yürek" etkinliğinde teröre karşı sanatsal ve tepkisel eylem yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı ortak basın açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: "Ülkemizi saran terör olaylarından son derece rahatsızız. Elbette hiçbir devlet teröre taviz vermez. Devletin amacının vatandaşlarımızın en temel haklarını korumak, onların yaşamını bir an önce normale çevirmek olduğunun hep birlikte farkında olmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz bu günlerde aklıselim içinde ve sükûnetle birlikte hareket edelim. Bizleri tahrik etmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyelim. Biz milletimizin şerre karşı çıkma cesaretine dayanarak inanıyoruz ki, sadece Türkiye'yi değil, bütün insanlığı terörün kan ve can pazarından kurtarmaya kararlı büyük Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Bu idrak ve amaçla, terör eylemleri sonrasında birbirimizi suçlamak yerine ortak akılla suçluları bulmayı, birbirimize hakaret etmek yerine birlikte hareket etmeyi, terörden rant sağlayanları birlikte ifşa etmeyi başarmalıyız."

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUM"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan da, burada yaptığı konuşmada, terörün her türlüsünü lanetlediğini ifade etti. Başkan Vekili Koçan, şunları kaydetti: "Bugün katılımcı demokrasinin güzel bir örneği olarak, bütün sivil toplum kuruluşlarımızla teröre karşı duruşumuzu hep beraber sergiledik. Kamu düzenini sağlamak sadece merkezi idarenin görevi olmadığını bütün sivil toplum kuruluşlarının da bunda yer alması gerektiğini hep beraber haykırdık. Bugün karne günüydü. Milyonlarca yavrumuz karnelerini alıp sevinirken Diyarbakır'da bir okul bahçesine bomba atılarak yavrularımızın yaralandığını duyduk, içimiz parçalandı. Böyle bir günde minik yavrularımıza yapılan terörü nefretle ve şiddetle kınıyorum. Türkiye'nin hızla değişim ve dönüşümü bazı şer güçlerinin dikkatini çekmektedir. Oysaki dünyanın hiçbir tarafında demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüyle hareket etmeden, terörle hareket ederek hiçbir sonucun alınmayacağını hepimiz biliyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyorum." Bu arada etkinlik kapsamında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Gökdaş'ın Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu süs havuzuna uyguladığı ay yıldızlı bayrağımız büyük ilgi gördü.

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek

Teröre Karşı TEK SES TEK Yürek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim