• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya göç eden vatandaşların oluşturduğu...

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya göç eden vatandaşların oluşturduğu hemşehri dernekleriyle biraraya geldi. Başkan Çetin, Türkiye'de başlatılmak istenilen çatışma ortamına müsaade etmemek için, halk ve sivil toplum örgütleri olarak birlik, beraberlik fotoğrafları verilmesi gerektiğini söyledi.

Hemşehri dernekleriyle buluşarak, ülkede alevlendirilmek istenilen çatışma ortamına karşı, vatandaşların birbirine daha sıkı kenetlenmesi ve kucaklaşması gerektiğini belirten Başkan Çetin, "Biz burada Türkiye'nin her tarafını temsil eden hemşehri dernekleri olarak, birlik ve beraberliğin, ülkemiz bütünlüğünün ilk kıvılcımını Çukurova'dan başlatalım. Daha sık biraraya gelerek, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, hepimizin kardeş olduğu mesajını verelim" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ÜLKEMİZE BARIŞ GETİRSİN"

Elit Balo Salonu'nda gerçekleştirilen ve Edirne'den Hakkari'ye, Trabzon'dan Hatay'a, Muğla'dan Iğdır'a tüm hemşehri derneklerinin katıldığı toplantıda, "Teröre karşı birlik ve beraberlik" mesajları verildi.

Ülkede yaşanan terör saldırılarında insanların can verdiğini ve ülkenin, bazı güçler tarafından çatışma ortamına sürüklenmek istendiğini vurgulayan Çetin, "Bizler, Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya göç etmiş ve Adanalı olarak yaşayan bireyleriz. Her birimiz, belirli il ve ilçelerimizde yaşayan insanlarımızı temsilen buradasınız. Ülkemizin birlik ve beraberliği için kıvılcımı yakmak ta, bize düşüyor. Burada toplanmak ve bu birliktelik mesajını vermek bile, ülkemizin içinde bulunduğu ortamda büyük bir başarıdır. Bu birlik, beraberliğe katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"HEMŞEHRİ GÜNLERİ DÜZENLEYELİM"

Çukurova Belediyesi olarak, sivil toplum örgütlerinin yanında olduklarını belirten Çetin, toplantıların halkı da buluşturması için bir dizi etkinlikler yapılması önerisinde bulundu. Başkan Çetin şöyle devam etti:

"Toplumda huzur ve barışın sağlanması başta olmak üzere, başka illerden göç edip Adana'da yaşayan insanlarımızın kültürlerini ve yörelerinin ürünlerini tanıtması için özel bir gün oluşturalım. Zamanını birlikte belirleyelim ve sizlere bu etkinlikler için her türlü yardımda bulunalım. Bu etkinlikler, ülkemizdeki insan mozaiğini de oluşturmanın en önemli adımları arasında olacaktır. Etkinliklerde, çeşitli illerden insanlarımız da biraraya gelerek, hem birbirleri ile kaynaşma fırsatı bulacaklar, hem de kendi yörelerinin kültür ve yöresel ürünlerini tanıtacaklar. Bu etkinlikte en iyi Adana'mızda başarıya ulaşır. Adana, her kentten insanın yaşadığı, Türkiye'nin en renkli ve en önemli illerinin başında geliyor."

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı

Teröre İnat Kardeşlik Mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim