• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Terör Şiddetine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları İçin Bilim Kurulu

Terör Şiddetine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları İçin Bilim Kurulu
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 450 bin sağlık personeline 2016 müjde vererek, "Terör şiddetine maruz kalan sağlık personeline yıpranma payı...

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 450 bin sağlık personeline 2016 müjde vererek, "Terör şiddetine maruz kalan sağlık personeline yıpranma payı verilmesi için bilim kurulu oluşturuldu. 4/B, vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan çalışanlarımız var" dedi.

Sağlık-Sen İzmir Şubesinin divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yoğun katılımla yapılan toplantıda konuşan Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İzmir genelinde yetkiyi alarak artan başarılarını taçlandırmak istediklerini ifade etti. Sağlıkçıların özel günlerinde yanlarında olduklarını, günlerini kutladıklarını anlatan Özdemir, şunları söyledi:

"İlimizin sağlık idarecileri, milletvekillerini ziyaret ederek sağlık değerlendirmesi yaptık, çözüm önerileri sunduk. Toplu sözleşme kazanımlarımızı temsilcilerimize anlatmak için toplantı düzenledik. Sağlık konularını olduğu gibi ülke gündemini de yakından takip ederek, görüş ve kazanımlarımızı medya aracılığı ile üyelerimize duyurduk. Elbette böyle büyük bir camianın sorunları olacaktık. Sorunlarla her daim ilgilenen bir şube başkanımız bir yönetim kurulumuz var. Çözebileceğimiz sorunları çözdük. Çözemediklerimizi ilimizin sağlık idarecilerine taşıdık. Burada çözülmeyen sorunları genel merkezimize ilettik. Sorunun değil çözümün bir parçası olmak için gayret ettik."

Özdemir'in ardından konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık personellerine müjdeli haber verdi. Toplu sözleşmede en çok kazanım elde edilen alanın sağlık iş kolu olduğunu aktaran Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Derece alma konusu sağlıkta 100 kişiyi ilgilendiriyor. Bir derece alınmasıyla 5'ten 4. dereceye düşen sağlık çalışanı 250 TL fazla maaş alacak. 4/C'lilere ve üniversite mezunu işçilerin kadro çalışmalarının yapılması için komisyon kurulması kararlaştırıldı. Sağlıkta 4/B, vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan çalışanlarımız var. Bu komisyon toplantısı yapıldığı sırada bu görevde çalışanların da o komisyonda değerlendirilmesini ve kadroya alınmasını talep edeceğiz."

Memiş, 2016 müjdelerini şöyle sıraladı:

Görevde yükselme sınavıyla ülke genelinde 3 bin 600 çalışan kadro aldı. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tekrar sınav açıp, kadro sayısı artırılacak. Soruları da Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmasını sağlamaya çalışacağız. Döner sermaye ek ödemelerinde vergi kesilmemesi gerekiyor. Sağlık çalışanları çifte vergi veriyor. Çalışanlar dördüncü ayda vergi dilimine yakalanıyor. Halk ve Sağlık Müdürlüğü için açtığımız bir davada mahkeme, "Sağlık çalışanların döner sermayesinden vergi kesilmesi doğru değildir" kararı verdi. Sağlık çalışanları tükeniyor. Hasta ve yakınlarının dışında, terör şiddetine maruz kalmaya başladı. Bilim kurulu oluşturuldu. Toplu sözleşme masasında, "Sağlık çalışanına yıpranma payı verilmesi" 2016'da sonuçlandırılacak şeklinde önemli bir karar alındı."

Terör Şiddetine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları İçin Bilim Kurulu

Terör Şiddetine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları İçin Bilim Kurulu

Terör Şiddetine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları İçin Bilim Kurulu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim