• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Terör Saldırılarının Turizme Etkileri

Terör Saldırılarının Turizme Etkileri
Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör olaylarını değerlendiren turizmciler, kaygılarını dile getirdi.

Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör olaylarını değerlendiren turizmciler, kaygılarını dile getirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık "2016 yılı için belirsizlikler devam ediyor. Şuan için rezervasyonların nasıl gideceği yönünde bir bilgimiz yok. Biz tam işler normale döndü diyoruz, arkasından hemen bir bomba patlıyor. Yarın ne olacağını bilemiyoruz" dedi.

Ankara Kızılay Meydanı'nda ve İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırılarını değerlendiren turizm sektörü temsilcileri, yaşananlardan dolayı kaygılarını ifade etti. Son gelişmeler sonrası turizmin 2016 yılı için umut vermediğini aktaran turizm camiası, rezervasyonlarda yüzde 40'lara varan kayıp olduğunu açıkladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, "Daha önce Sultanahmet'te de patlama oldu. Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan olaydan sonra bir durum değişikliği olmadı. Rezervasyonlarda önceki yıllara göre yüzde 40 geriden gidiyoruz. 2016 yılı içerisinde bu yüzde 40'ın azalarak gitmesi yönünde. Bundan sonraki gelişmelerin ne yönde olacağını kestiremiyoruz" dedi.

"VERGİSEL YÜKLERİN KALKMASI GEREKİR"

Hükümetten en önemli beklentilerinin istihdam alanında üzerlerindeki yüklerin kaldırılması olduğunu kaydeden Hacısüleyman, "Şuan bu konuda bir çalışma olmadı. Vergisel yüklerin kalkması gerekir ki işsizlik oranını daha da aşağıya çekebilelim. İç turizmde bir artış görmüyoruz. İnsanlarımız daha fazla para mı kazanıyor ki bu alanda bir canlanma olsun. EXPO 2016, Antalya'ya gelen hem yerli hem de yabancı turistler için bir cazibe merkezi oldu. EXPO ile Antalya'ya güzel bir değer kazandırıldı. Ancak bu dışarıdan ve içeriden misafir sayısının arttıracağı anlamına gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

"İŞLER NORMALE DÖNDÜĞÜ ANDA BOMBA PATLIYOR"

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, "2016 yılı için belirsizlikler devam ediyor. Şuan için rezervasyonların nasıl gideceği yönünde bir bilgimiz yok. Biz tam işler normale döndü diyoruz, arkasından hemen bir bomba patlıyor. Bütün sistem tekrar sıfırlanıp, başa dönüyoruz. Şuanda kurduğumuz sistem yeniden sıfırlandı. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu olaylar tekrar yaşanmasa, o zaman tekrardan bu işler normal dönebilir. İç turizmin canlanmasına yönelik bütün çalışmalarımız devam ediyor. Yabancının gelmediği yerin yüzde 60'ını yerli ile dolduracağız diye bir şey yok. İç pazarı büyütmek için her şey yapılıyor. EXPO 2016'nın da mutlaka bir katkısı olacaktır. Hükümetimiz bir acil eylem planı açıkladı, arkasından gelecek yeni açıklamaları bekliyoruz. Paketin sorunları çözme konusunda zenginleştirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da yaşananların bir süreçten ibaret olduğunu söyledi. Bütün olumsuzluklara rağmen çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Kızıldağ, "Bizim temel amacımız bu ülkeye ekonomik bir katkı sağlamaktır. Bunların hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum. EXPO 2016 hem Türkiye için hem de Antalya için önemli bir organizasyondur. Turizm için bir değer olacak, EXPO 2016 içerisinde daha önce Türkiye'de gerçekleşmemiş organizasyonlar olacak. İç turizmin ülke içerisinde belli bir potansiyeli var ama bu dışarıdan kaynaklanan açığı kapatmaz. Halkımızın duyarlılık göstererek ziyaretlerini ülke içerisinde yapmasını istiyoruz" dedi.

Terör Saldırılarının Turizme Etkileri

Terör Saldırılarının Turizme Etkileri

Terör Saldırılarının Turizme Etkileri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim