• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Terör Saldırılarına Tepkiler

Terör Saldırılarına Tepkiler
Yayımladığı bir mesajla başkent Ankara ve Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan bombalı terör saldırılarını kınayan Canik Belediye Başkanı Osman...

Ankara ve Diyarbakır'da yapılan hain saldırılara tepkiler sürüyor.

GENÇ: "AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR"

Yayımladığı bir mesajla başkent Ankara ve Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan bombalı terör saldırılarını kınayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yapılan tüm bu hain saldırılar Türkiye'nin ve bu ülkenin başındaki Sayın Cumhurbaşkanımızın hedeflerinin önünü kesmek içindir. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklar" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkent Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 28 şehit ve 61 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı ile 1'i astsubay, 6 askerin şehit olduğu Diyarbakır Lice Karayolu'nda askeri araca yönelik hain saldırıyı yayımladığı mesajla kınayarak, Türk milletine başsağlığı diledi.

Yaşanan bu elim olaylara neden olan terörü lanetlediğini belirten Genç, "Başkentimiz Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırı ile Diyarbakır Lice Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında gerçekleşen ve 1'i astsubay, 6 askerimizin şehit olduğu hain terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırıları yapanlar ve yaptıranlar, milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kastetmiştir. Yapılan tüm bu hain saldırılar Türkiye'nin ve bu ülkenin başındaki Sayın Cumhurbaşkanımızın hedeflerinin önünü kesmek içindir. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklar" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve bu saldırıların üstesinden geleceğini ifade eden Genç, "Ülkemizin huzur ve refah ortamına kavuşması için tüm gücüyle mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik bu elim terör saldırılarının üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıları gerçekleştirenler ve azmettirenler en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır. Devletimiz ve Hükümetimiz terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen terör eylemlerinin katliam olduğuna vurgu yapan Genç, mesajında şunları söyledi: "Bu bir katliamdır, bu eylemi yapanların dini milleti olmaz, terör her yerde terördür. Türkiye'nin, dolayısıyla 2023'ü hedefleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedeflerin önünü kesmeye çalışanlar ve terörün yanında yer alanlar emellerine ulaşamayacaktır. Hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Aynı saldırıda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum."

HAİN SALDIRILARA TAŞÇI'DAN TEPKİ

Terör saldırılarının ardından açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, terörü ve terörü destekleyenlere sert bir dille tepki göstererek, "Bizi bölmeye, parçalamaya hiçbir ülkenin, terör örgütünün gücü yetmez. Onlar eninde sonunda yok olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti her zaman var olacaktır. Devletimiz bu saldırıların hesabını en ağır şekliyle soracaktır" dedi.

Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarına sert tepki gösteren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, terörü lanetleyerek, "Birliğimizi, beraberliğimiz ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan bu saldırılar yüreğimizi yaktı. Ancak bilinmesi gerekiyor ki Türk Milleti, tarih boyunca olduğu gibi bugün de hainlere ve zalimlere karşı dik duruşunu kaybetmeyecektir. Türk Milleti her zaman var olacaktır ama teröre ve teröriste destek verenler o ya da bu şekilde hak ettikleri gibi yok olacaktır" şeklinde konuştu.

Ankara'da askeri araçların geçişi sırasında eli kanlı teröristlerin patlattığı bomba sonucu 28 kişinin hayatını kaybetmesine, Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 6 askerimizin şehit olmasına tepkiler dinmiyor. Terör saldırılarına bir tepki de Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'dan geldi. Terörü lanetleyen ve terör yapılanmalarına destek verenlere sert bir dille tepki gösteren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı şunları söyledi: "Ankara'da 28, Diyarbakır'da 6 canımızı kaybettik. Öncelikle milletimize başsağlığı diliyorum. Terörün kanlı yüzü maalesef ki bu tür şerefsizce ve haince saldırılarda bir kez daha kendini göstermiştir. Kayıplarımız için yüreğimiz yanarken bir yandan da bu hain saldırıların arkasında olan yurtiçi ve yurtdışındaki sözde güçlere lanet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak, haince saldırılar ile güçsüz hale getirmek gibi asla gerçekleştiremeyecekleri hayallerin peşinde koşanlar şunu iyi bilmeli ki, Türk milleti onlara asla bu fırsatı vermeyecektir. Yıllardır ülkemizin sırtına kene gibi yapışan, bu süreçte Kürt kardeşlerimizi kullanarak Türk ve Kürt ayrımı yapmayı hedefleyen, kandan beslenen, ölümleri rant olarak gören terör örgütüne destek olan kim varsa er ya da geç cezasını bulacaktır. Bu durum tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Türk milleti, tarih boyunca olduğu gibi bugün de hainlere ve zalimlere karşı dik duruşunu kaybetmeyecektir. Türk milleti her zaman var olacaktır ama teröre ve teröriste destek verenler o ya da bu şekilde hak ettikleri gibi yok olacaktır."

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ihanet çemberi içerisine alınması için mücadele içerisinde olanların bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini söyleyen Başkan Taşçı, "Ülkemizde haince planlar içerisinde olanlar, bu planlarını başka ülkelerden aldıkları destekle gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Teröre, teröriste destek veren kim olursa olsun karşılığını mutlaka görecektir. Yıllarca kardeşliğin hakim olduğu ve Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni ayrımı olmaksızın Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı ruhunun yaşadığı topraklarımızda o kardeşlik ortamının devamı için mücadele eden devletimiz bunu askeriyle, polisiyle, vatandaşıyla birlikte başaracaktır. Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını gerçekleştiren hainlerin destekçisi olan ülkelere bu ihanetlerinin hesabını soran bir devletimiz var. Ülkemizi ihanet çemberi içerisine çekmek isteyenler, o çemberin içerisinde kendileri yanacaktır. Terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar da bu saldırıların hesabının ağır şekilde sorulacağını işaret ediyor. Artık her zamankinden daha çok birbirimizi kucaklamalı, ayrıştırma hayali kuranlara kardeşliğimizi göstererek en büyük zararı vermeliyiz" dedi.

TOGAR: "ÜLKEMİZİN DİRLİĞİNİ BİRLİĞİNİ KİMSE BOZAMAZ"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise son günlerde ülkede meydana gelen terör olayları ve Çarşamba akşamı Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısının ardından bir kınama mesajı yayımladı.

Ülkede son günlerde eli kanlı hain terör örgütü tarafından güvenlik güçlerinin şehit edilmesi ve ardından Çarşamba günü askeri servis araçlarına yapılan bombalı saldırının tüm ülkenin yüreğini yaktığını belirten Başkan Hasan Togar şöyle konuştu: "Tüm terör olaylarını ve teröre karışan iç ve diş kuvvetleri, kişileri lanetliyor ve esefle kınıyorum. Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında eli kanlı terör örgütü tarafından patlatılan araç 28 kardeşimizin şehit olmasına, 61 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olmuştur. Ankara'da meydana gelen, birlik ve beraberliğimize yönelik eli kanlı hainlerce gerçekleştirilen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin dirliğini ve birliğini bozmak isteyen iç ve dış kuvvetler kötü emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ülkemizin gelişmesi birçok konuda ilerlemesini istemeyen iç ve dış kuvvetler hemen harekete geçerek ülkemizi derinden sarsan kanlı terör eylemleri gerçekleştiriyorlar. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu tür saldırılarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden el birliği ile gelebilecek kudrettedir. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu ve bu gibi menfur saldırıları şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

Terör Saldırılarına Tepkiler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim