• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Terör saldırıları 111 okulda eğitimi kesintiye uğrattı

Terör saldırıları 111 okulda eğitimi kesintiye uğrattı
Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde 111 okulda 42 bini aşkın öğrenci, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mevcut okullarında eğitim göremiyor.

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde 111 okulda 42 bini aşkın öğrenci, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mevcut okullarında eğitim göremiyor. Öğrencilerin bir bölümü, eğitimine farklı il ve ilçelerdeki okullarda misafir öğrenci olarak devam ediyor.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve yollara tuzakladığı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 6 mahalle ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor.

Yarıyıl tatilinin ardından 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, Cizre merkez ve köylerindeki 104 okulda 41 bin 127, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 7 okulda da bini aşkın öğrenci terör saldırıları nedeniyle okullarında eğitim göremiyor. 

Sur ve Cizre ilçelerindeki bu öğrencilerden bir bölümü terör saldırıları nedeniyle aileleriyle yerleştikleri farklı il ve ilçelerdeki okullarda misafir öğrenci olarak eğitimlerini sürdürüyor. Öğrenciler, teröristlerin okulları hedef alan saldırıları nedeniyle hem eğitimden hem de sıra arkadaşlarından ve öğretmenlerinden uzak kaldı.

Eğitim yuvalarını ateşe vermişlerdi

Sur'daki Süleyman Nazif Anaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, Cizre'de Menderes İlköğretim Okulu, Silopi'de Cumhuriyet İlkokulu teröristlerce ateşe verilmişti.

Cizre'deki Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ile Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı günden bu yana defalarca roketatarlı saldırıda bulunan teröristler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı bu ilçelerde karargah veya mevzi gibi kullandıkları okul binalarında büyük zarara neden olmuştu.

Telafi eğitimi verildi

Milli Eğitim Bakanlığınca, terör örgütü PKK'nın bölgede uyguladığı şiddet nedeniyle Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de eğitimden mahrum kalan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yarıyıl tatilinde telafi eğitimi verilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim