• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Terör örgütünün suikast listesi!

Terör örgütünün suikast listesi!
PKK'nın dağ kadrosunda suikast listesi gönderildiği öne sürüldü. Ağrı ve Muş’ta onlarca polis ve 1 hakimin isminin yer aldığı listeler PKK'lılardan ele geçirildi. Listenin dağdan geldiği belirlendi.

Gündeme gelen ‘suikast listesi’ ile ilgili 2 şok gelişme yaşandı. Ağrı ve Muş’ta onlarca polis ve 1 hakimin isminin yer aldığı listeler PKK’lılardan ele geçirildi. Listenin dağdan geldiği belirlendi. 
 
24 Ekim’de basına yansıyan haberlerde kritik şubelerde görev yapan 750 polisin isiminin KCK’ya verildiğini iddia edilmişti.. Dün Ağrı merkezde gözaltına alınan bir şüphelinin üzerinde yapılan aramada 50’ye yakın ismin yer aldığı bir listesi ele geçirildi. Kırsaldan geldiği anlaşılan teröristten çıkan liste araştıran Ağrı Emniyet Müdürlüğü, listede yer alan isimlerin tamamının polis olduğunu tespit etti.

LİSTE YDG-H’YE VERİLECEKTİ

Bugün Gazetesi'nden yer alan iddiaya göre; kırsaldan gelen terörist suikast düzenlenecek polislerin listesini PKK ’nın Ağrı’daki gençlik yapılanması YDG-H’ye verecekti. İsim listesinde yer alan polislerin tamamının yeni TOKİ bölgesinde kalan polisler olduğu öğrenildi. Şehrin dışında kurulmuş olan TOKİ bölgesindeki kiralar merkeze göre daha uygun olduğu için polisler tarafından tercih edildiği öğrenildi.

HEDEF TEM VE İSTİHBARAT POLİSLERİ

Daha önce kamuoyuna yansıyan bilgilere göre terör örgütü PKK’nın elinde 750 polisten oluşan bir infaz listesi olduğu iddia edilmişti. Suikast listesinde özellikle eski terörle mücadele ve istihbarat şube müdür ve amirlerinin bulunduğu savunulmuştu. Diyarbakır’da daha önce İstihbarat Şube’de çalışan 2 polisin sokak ortasında şehit edilmesinin ardından Bingöl’de şehir merkezinde İl Emniyet Müdürü ve yardımcısına yönelik saldırıda Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralanmış, yardımcı ve bir komiser şehit olmuştu.

HAKİM VE POLİSE YÖNELİK KEŞİF DEŞİFRE OLDU

YDG-H’nin Muş Varto’da İlçe Hakimi ile İlçe Emniyet Müdürü’nün de aralarında olduğu 9 polise yönelik suikast hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Varto’da PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik 20-21 Ekim’de yapılan iki ayrı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda YDG-H’nin ilçe sorumlusunun evinin ahırında arama yapan polis, 10 araçla ilgili bilgilerin yer aldığı notlar ele geçirdi. Yapılan incelemede araçlardan birinin ilçe hakimine birinin İlçe Emniyet Müdürü’ne diğer 8 tanesinin de ilçede görev yapan polislerin şahsi araçlarına olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınanlardan 5’i tutuklanırken, YDG-H’nin İlçe sorumlusunun operasyondan kısa bir süre önce kaçtığı tespit edildi. YDG-H’ye yönelik operasyonu 17 Aralık’tan sonra doğuya sürülen emniyet personellerinin gerçekleştirdiği öğrenildi.

Diyarbakır’da 26 Ağustos günü İstihbarat Şube’de görevli polis memurları Osman Bal (42) ve Ali Kızıloğlu’nun (25) maskeli kişiler tarafından vurularak şehit edilmişti. Evli ve 2 çocuk babası Bal’ın cenazesi Kozan’da gözyaşlarıyla toprağa verilmişti.

KANDİL'DEN PKK'YA 'ÜSTLENMEYİN' TALİMATI

PKK’nın yönetim kadrosunun alt tabana "yapılan eylemleri üstlenmeyin" talimatı verdiği ortaya çıktı. Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, tarihin en uzun MGK’sında konuşulanları kaleme aldığı yazısında konuya ilişkin şunları yazdı:

“MGK toplantısının en sıcak gündem maddelerinden biri de çözüm sürecinin geleceği ve PKK saldırılarıydı. Bu çerçevede Ankara’da, MGK zemininde de ele alınan tabloyu şöyle özetlemem mümkün: Yüksekova’da 3, Diyarbakır’da 1 askerin maskeli kişilerce şehit edilmesinin ardından provokasyon iddiaları ortaya atıldı.

Güvenlik bürokrasisi, PKK’nın 1990’lı yıllarda yüzlerce kez benzer suikastlarda geliştirdiği ‘üstlenmeme taktiğini’, son dönemde yeniden uyguladığı tespitini yaptı. Özellikle halkın tepkisini çeken eylemlerde Kandil’in alt kadrolara, ‘üstlenmeyin’ talimatı verdiği saptandı."

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim