• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Terör örgütü Yüksekova'da "bozguna" uğradı

Terör örgütü Yüksekova'da "bozguna" uğradı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan operasyonda güvenlik güçleri, ilçenin yüzde 95'ini temizledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda 195 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, yüzde 95'lik bölümü terör örgütü mensupları ve tuzaklarından temizledi.

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

Güvenlik güçlerince, Orman, Cumhuriyet, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerinde kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonda, terör örgütüne ağır darbe vuruldu.

Teröristler "kaçmak" için fırsat arıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca sürdürülen operasyonda, teslim olmak veya ölmekten başka çaresi kalmadığını anlayan bölücü terör örgütü mensuplarının kaçma çabaları da sonuçsuz kaldı.

İlçeyi gece ve gündüz çok dikkatli bir şekilde kontrol eden güvenlik güçleri, 4'ü sağ olmak üzere 21 teröristi kaçmak isterken etkisiz hale getirdi. Terör örgütünün sözde liderlerinden Cemil Bayık'ın "çözülmeyi deşifre etmeyin" çağrısına rağmen sıkışan bölücü örgüt mensuplarından 12'si Yüksekova'da olmak üzere 17'si teslim oldu.

Güvenlik güçlerinin kararlılıkla sürdürdüğü operasyonda bugüne kadar 195 terörist etkisiz hale getirildi.

Yüzde 95 kontrol altında
Operasyon kapsamında ev, yol, barikat, tünel ve değişik noktalara terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan 284 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik birimleri, 214 barikatı kaldırdı, açılan 135 çukuru da kapattı.

Güvenlik güçleri, böylelikle ilçenin yüzde 95'lik kısmındaki el yapımı patlayıcıları imha ederek, kurulan barikat ve açılan çukurları temizlemiş oldu.

Bölücü terör örgütü mensupları, operasyon öncesi, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan terör mağduru vatandaşların evlerine tünel açıp, barikatlar kurarak buraları adeta kullanılamaz hale getirdi.

Destek göremedikleri bu vatandaşları "hain ve ajan" olarak niteleyen, bu kişilere ait evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kolon, kiriş ve harekete duyarlı lambalarına bomba düzeneği yerleştiren PKK'lı teröristlerin bu tuzakları, güvenlik güçlerinin dikkati sonucu ortadan kaldırıldı.

Terör örgütü üyeleri, vatandaşlar ve güvenlik güçlerine "zarar" vermek için yüzlerce evi de ateşe verdi.

Ailelere devlet desteği
Güvenlik güçleri, yürütülen operasyonun yanı sıra 2 bin 250 vatandaşı da terör örgütü mensupları tarafından "canlı kalkan" olmaktan kurtararak, güvenli şekilde tahliyelerini sağladı.

Ayrıca Kaymakamlık koordinasyonunda çeşitli kurumlar tarafından bugüne kadar 6 bin 400 aileye gıda yardımı yapıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim