• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Terör Olayları Nedeni İle Türkü Festivali Ertelendi

Terör Olayları Nedeni İle Türkü Festivali Ertelendi
Tokat Valisi Cevdet Can, yaşanan terör olayı nedeniyle türkü festivalini ertelediklerini söyledi.

Tokat Valisi Cevdet Can, yaşanan terör olayı nedeniyle türkü festivalini ertelediklerini söyledi.

Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Tokat Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Can, Tokat'ın çiçek açma zamanı geldiğini kaydetti. Türkiye'nin 2017'de Tokat'ı konuşacağını ifade eden Vali Can, "Tokat Anadolu'ya çok türkü vermiş, Türkiye'nin türkü repertuvarına katkı sağlamış bir kent. Bu anlamda "Türkiye Türkü Festivali" adında bir festival düzenlemeyi de düşünüyorduk. Ama yaşanan terör olayı nedeni ile türkü festivalini erteledik. Bu anlamda sadece sempozyum yapacağız. Tokat'a gelenler doğası, çiçeklerine hayran kalıyor. Bu anlamda yazma ile kentin tanıtımını ön plana çıkartacağız" dedi.

Vali Can ayrıca OKA'ya 4 ilden sunulan 101 projeden 41 tanesinin Tokat'ın olduğunu kaydetti.

TOKAT'A YENİ BİR MEYDAN PROJESİ

Başkan Eroğlu ise Tokat'a yeni bir meydan kazandırılması anlamında Kız Meslek Lisesi'ni yeni bir okul yaparak taşıdıktan sonra okulun bulunduğu binayı yıkmak suretiyle tarihi saat kulesinin yanında meydan oluşturmayı düşündüklerini kaydetti. Başkan Eroğlu, eski fotoğraflara bakıldığında kız meslek lisesinin bulunduğu bölgenin meydan olduğunu ifade ederek, "O bölgeyi Mevlevihane, Bey Hamam Sokak, Yüksek Kahve, Saat Kulesi, Behzat Cami olarak bir bütün olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Başkan İncesoyluer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tokat'ta Cemiyet olarak Anadolu Zirvesini Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve yaklaşık 50 cemiyet başkanın katılımı ile yapmayı planladıklarını kaydetti. İncesoyluer, programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı davet edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim