• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Terör Olayları Basketbolcuları Olumsuz Etkiledi

Terör Olayları Basketbolcuları Olumsuz Etkiledi
Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının yabancı oyuncu ve koç transferlerini olumsuz etkilediğini...

Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının yabancı oyuncu ve koç transferlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep, Avrupa'da oynadığı 4 maçtan 3'ünü kazanarak son 16'ya kalmayı önemli derecede garantiledi. Royal Halı Gaziantep Türkiye Ligi'nde de sahasında sadece bir maç kaybetti. Yaptığı başarılı yabancı ve koç transferleri ile de gündeme gelen turuncu-morlu takımın genel menajeri Boray Dai, doğu ve güneydoğu bölgesinde yaşanan terör olaylarının oyuncu transferini olumsuz etkilediğini kaydetti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dai, bölgenin Suriye sınırında bulunması nedeniyle sıkıntıların olduğunu belirterek, "İlk bakışta bölgeyi bilmeyen biri için tabi olumsuz bir etki oluşturuyor. Biz bunları zamanında yaşadık, hala da nispeten yaşıyoruz. Sporcu veya antrenör için olumsuz bir duruma neden oluyor. Gaziantep'i duymamış, görmemiş bir oyuncu geliyor. Haritada bakıyor, Suriye'ye komşu olduğunu görüyor ve durumdan endişe duyuyor" dedi.

Terör ve sınır nedeniyle ortaya çıkan problemleri ise sağlam referanslarla çözdüklerini anlatan Dai, takımda biri antrenör, diğerleri oyuncu 6 yabancı bulunduğunu hatırlattı. Dai, "Takıma bugüne kadar çok önemli yabancı oyuncu ve antrenörler geldi. Bazıları halen takımda ama bazıları da yurt içinde yada yurt dışındaki önemli takımlarda forma giyiyor. Bu oyuncular hem takım hem de bölge için çok önemli referans oluyor. lig de 4. yılımız. Bugüne kadar organizasyon anlamında hiçbir sıkıntı olmadı. Oyuncu haritada baktığında mutlaka endişe duyuyor. Bu insanlarla konuştuğunda olumlu referanslar aldığında buraya gelip bizleri gördüğünde şehri tanıdığında o zaman ilk izlenimleri tamamen kayboluyor. Takımda 3 tane ABD'li oyuncumuz var. Antrenörümüz Yunan bir Sloven var. Birde Hırvat oyuncumuz var. Bu oyuncularımız, bir sıkıntı olmadığını anlayınca ailelerini de buraya getiriyor" diye konuştu.

KEBAPTAN VAZGEÇEMİYORLAR

Dai, Galatasaray'da forma giyen Joey Dorsey ve CSKA Moskova'nın başarılı oyuncusu Cory Higgins'in de bölgeyle temaslarını halen sürdürdüğünü kaydetti. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Dorsey'in sık sık Gaziantep'e gelerek kebap yediğini belirten Dai, oyuncuların özellikle kebaptan vazgeçemediklerini ifade etti.

Royal Halı Gaziantep'in koçları arasında Sloven Jurij Zdovc'in ayrı bir yeri olduğunu belirten Genel Menajer Boray Dai, tekrar birlikte çalışma temennisinde bulundu. Dai, "Koç Jurij Zdovc bambaşba biri. Kitap yazılacak bir insan diyebilirim. Oyunculuk ve antrenörlük kariyerinde sayısız madalyalara sahip. Gaziantep basketboluna çok büyük katkıları oldu. Basketbolumuz Jurij ile beraber bir sınıf daha atladı diyebilirim. Umarın ileriki yıllarda tekrar beraber oluruz" ifadeleri kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim